Baresi: Zlatan är en legend

Legendaren Franco Baresi som numera har en roll som hedersdirektör i Milan har delat med sig av sina tankar i en intervju med officiella partnern Skrill.

Du har nu varit klubbens hedersdirektör i nästan sex månader. Kan du förklara för fansen vad din roll innebär och vad det innebär för dig att vara en del av klubbens ledning?

“Att vara en del av Milano är ett ansvar, ett privilegium. Efter min karriär på planen har jag kommit en lång väg, jag haft olika roller och nu är jag väldigt stolt över att vara ambassadör för klubben. Under åren har jag lärt mig vad det betyder att sitta bakom ett skrivbord och försöka sprida de värderingar som hör till det som alltid har varit grundläggande för denna klubb. “

Du har varit klubbambassadör under en tid. Hur känner du att du kan påverka klubbens framtid under de kommande åren i din nya roll ?

“Jag tror att min erfarenhet kan vara ett mervärde i klubbens dynamik såväl som i de saker jag har lärt mig genom åren och nu kan jag också göra min del som ledare.”

Du är känd för att vara en av de bästa spelarna inte bara i Milans historia utan också i fotbollens. Vilka aspekter av att spelet och din påverkan på planen har du tagit med dig för att arbeta bakom kulisserna och påverka fotboll utanför planen?

“Mina många års erfarenhet på planen hjälper mig att bättre utvärdera spelet, ge råd om hur man ska bete mig i alla situationer, på gott och ont, i händelse av vinst och förlust. Jag tror att det är nästan samma ansvar som spelare har när de bär Milantröjan “.

Du spelade 196 matcher tillsammans med Paolo Maldini i Milans försvarslinje och släppte bara in 23 mål. Hur tror du att detta band och partnerskap med Paolo på planen har hjälpt att arbeta med honom nu?

“Vi har spelat tillsammans i många år och har känt varandra sedan han debuterade när han var 16 år. Jag är väldigt glad att vår relation fortfarande består. Vi fortsätter båda att arbeta för Milan och vi kommer lägga all vår kunskap till klubbens förfogande. “

Sedan du spelade, hur har du sett fotbollen förändras? Hur skulle du ha anpassat ditt spel till idag?

“Jag har alltid tänkt på fotboll som ett målmedvetet spel, ett spel som uppmuntrar människor. Ändå har fotboll förändrats, särskilt inställningen till media och tillkomsten av sociala medier. Jag har alltid tänkt att vi måste ge barn glädje och deras dröm om att imitera sina favoritspelare. Fotbollsspelare bör alltid tänka på sitt ansvar när de spelar”

Om det fanns en spelare du skulle vilja se AC Milan värva nu i sommar, om pengar och tillgänglighet inte var ett problem, vem skulle det vara?

“(Skrattar) Låt oss göra en fantasyvärvning: Mbappé. Jag tycker att han är en fantastisk spelare. Han är ung och han gör fantastiska saker. Han har styrka, kvalitet och spelar på ett modernt sätt.”

-Om du tittar på dagens lag, vilka är de bästa spelarna enligt dig? Och hur står sig Zlatan mot fotbollens stora?

“Dagens lag försöker överraska och sviker inte förväntningarna. Det är en grupp som i år presterar på hög nivå och ger oss självförtroende för framtiden. Zlatan står på toppen i fotboll, han är en legend. De senaste 10 åren har han varit en av de bästa spelarna och stått för kvalitet och personlighet. Ingen tvekan om det”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen