Uppgifter: Giroud vill till Milan

Milan värvade den 35-årige Mario Mandzukic i januari för att kunna ha en backup till Zlatan Ibrahimovic. Men kroaten hade problem med skador och sjukdomar, som gjorde att han inte kunde prestera tillräckligt bra på planen. Då han redan har annonserat att han kommer lämna Milan, behöver nu klubben en ny backup till den 39-årige Ibrahimovic. Den spelaren kan bli fransmannen Olivier Giroud, enligt flera medier.

Flera medier har rapporterat att Milan är intresserade av att få in 34-årige Giroud som backup till Zlatan Ibrahimovic. Tuttosport skriver dock att Milan inte kommer vara ensamma om att vilja värva fransmannen, då även Inter och Lazio uppges vara intresserade. Enligt SportMediaset har också Giroud tackat nej till erbjudanden från RC Lens och Fenerbahce, då han föredrar en flytt till Milan. Han ska också vilja ha ett tvåårskontrakt, enligt tidningen.

Den 34-årige Olivier Giroud spelar till vardags i den engelska storklubben Chelsea, där han har varit sedan januari 2018. Fransmannen fick dock begränsat med speltid den här säsongen, då han endast startade åtta matcher i Premier League, och gjorde nio inhopp. Facit blev fyra gjorda mål, som ända får ses som godkänt med tanke på speltiden. I Champions League har han på åtta matcher, varav två starter, gjort sex mål, där ett av målen kom i bortamötet mot Atletico Madrid i åttondelsfinalen.

Olivier Girouds kontrakt med Chelsea går ut den 30 juni 2021, som gör att Milan kan värva honom som en fri agent.

Innan han gick till Chelsea, spelade han i rivalen Arsenal mellan 2012-2018. Där spelade han totalt 180 ligamatcher, och gjorde 73 mål och 27 assist. Giroud har också gjort 107 landskamper för det franska A-landslaget, där det har blivit 44 mål, som faktiskt gör honom till den näst bäste målskytten i det franska landslagets historia (Thierry Henry har flest med 51 mål).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen