Maldini: “Våra vägar med Donnarumma delar sig här”

Den största följetongen under säsongen har varit Gianluigi Donnarummas kontraktsituation. Flera förslag från Milans håll har blivit avböjda på grund av att målvakten kräver för hög lön, samt att hans agent Mino Raiola kräver en för hög avgift. Milans direktör Paolo Maldini gav ett uttalande om Donnarumma på klubbens officiella Twitch-kanal under onsdagskvällen.

Under gårdagen rapporterades det av den trovärdige Fabrizio Romano att Milan gjorde klart med Lilles målvakt Mike Maignan, för en summa av 13 miljoner euro plus två miljoner euro i bonusar. En värvning som tydde på att Gianluigi Donnarummas framtid inte kommer vara i Milan. Lönen som 25-årige Maignan kommer få uppges vara 2.8 miljoner euro/år, som är ungefär fyra gånger så lite som Donnarumma kräver (12 miljoner euro/år).

Via Milans officiella Twitch-kanal uttalade sig Paolo Maldini om Gianluigi Donnarummas framtid i klubben.

– Jag tycker att vi behöver tacka alla spelare som har varit en del av den här fantastiska säsongen. Donnarumma var en ledare och ofta en kapten. Människor har svårt att förstå vad det betyder att vara professionell.

– Det blir svårare och svårare att hitta spelare som spelar och avslutar sina karriärer i ett lag. Våra vägar med Gigio delar sig här. Jag kan bara önska honom det bästa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen