Scaroni uppdaterar om nya arenan, Super League med mera.

Milans president Paolo Scaroni har vid ett event (“Lo sport che come”  av “Il Foglio Sportivo”) delat med sig av sina tankar. Intervjun i sin helhet nedan.

Hur har senaste veckan varit?

”Veckan har inneburit stor lycka och glädje. Men precis som vi inte deppar för mycket under svåra dagar blir vi inte för upphetsade när det går bra, det här är Milanos stil och min “.

Om att både herr och damlaget kvalificerade sig till Champions League:

”Detta var inte planerat. Vi är väldigt nöjda och glada för vårt damlag som för första gången kvalificerat sig för Champions League, vi är glada över kvalificeringen för herrlaget som återvänder till Champions League efter år av frånvaro. Vi hade försiktigt budgeterat för sjätte platsen och Europa League. Men vi lyckades göra bättre, vi är riktigt glada ”.

Ni stod som vintermästare, förstod du där att målet kunde bli Champions League? 

”När vi var vintermästare insåg jag att vi kunde driva våra hjärtan lite längre. Vi har genomlevt svåra stunder men alltid varit fulla av förtroende för vårt lag, vår ledning och vår klubb som har gett allt.

Om sista matchen:

 ”En viktig seger, men jag vill inte ge vikt till den enda matchen, det viktiga är att fortsätta arbeta på samma sätt. Piolis Milan har visat att de vet hur man bygger ett lag där man spelar ett roligt spel bestående av unga människor där alla är användbara men ingen är oumbärlig. Detta är för mig den verkliga hemligheten med Pioli-receptet, byggt tillsammans med Paolo Maldini ”.

Vem är hjälten på omslaget? 

”Omslaget är till hela teamet ihop. Det har varit många författare: Maldini, Pioli, Gazidis. Det är ett team av människor som alla arbetar för samma mål. Detta är viktigare i fotboll än i något annat yrke ”.

Om hemmaplans prestationen: 

”Jag har ingen rationell förklaring, jag tittar på den totala siffran: 13 poäng mer än förra året. Det är vad som räknas till slut, särskilt i en era av tomma arenor ”.

Om förlusterna på grund av Covid: 

”Vi tittade på resultatet den 31 mars. De stängda arenorna var ett stort slag men vi fick bättre resultat än förra året. Vi lyckades återhämta oss trots pandemins allvarliga slag ”.

Hur förhåller du dig till agenter?

 ”Jag har liten erfarenhet, jag lämnar uppgiften till Maldini och Massara. Jag har aldrig träffat en ”.

Om Lega rådet:

 ”I mitt liv har jag deltagit i hundratals råd och församlingar. Lega-rådet har väldigt olika team med olika mål och budgetar inuti, Lega-rådet är den terräng där alla dessa behov måste hitta en sammansättning i det gemensamma intresset. Det är inte lätt, det är alltid livliga sammankomster. Men debatten är nödvändig för att nå en kompromiss. Vad vissa kan kalla ett gräl kallar jag sökandet efter kompromiss ”.

Super League projektet: 

”Det projektet är begravt, det som inte är dött är det faktum att de stora europeiska klubbarna tappar mycket pengar, detta kan inte fortsätta. På grund av Covid kommer det bli stora förluster Vi måste möta det hela tillsammans med andra lag och titta på intäkterna och för att erbjuda allmänheten mer attraktiva tilltställningar. Vi måste jobba med kostnader, vi kämpar om fotbollens överlevnad. Även om superligaprojektet är dött finns skälen fortfarande kvar till varför detta projekt utformades ”.

När det gäller nedskärningen av löner: 

”Det är en terräng där vi kan reflektera över det som gjorts på europeisk nivå med UEFA och involvera alla. Det här är frågor som redan behandlats i USA och kan bli ett element i diskussionen också här “.

Om lönetak:

 ”På något sätt byggdes FFP av samma skäl. Välkontrollerad och väl verifierad FFP kan vara en lösning. FFP har gynnat fotbollsvärlden, de första klubbarna i Europa har minskat sina förluster med denna modell ”.

Om Donnarumma:

 ”Jag tror inte att Milan vill ge lektioner till någon. Milan försöker göra sitt jobb och vi är uppmärksamma på vår resultaträkning. Jag kan inte förbättra Maldinis ord från igår: hans position i frågan är min ”.

Om Maldini: 

“Vi måste alla lära oss och förbättra, Paolo blir mer och mer en internationell chef och han gör det mycket bra”.

Om arenan: 

”Jag är övertygad om att vi behöver en ny stadion, Milan behöver den, Inter behöver den. Vi kan inte komma tillbaka till toppen med gamla Meazza. Jag tror att borgmästaren och kommunförvaltningen delar detta projekt, vi måste absolut påskynda detta. Mitt stora hopp är att invigningen av OS 2026 kan göras på den nya stadion som vi ska bygga ”.

Måste vi vänta på valet?

 ”Jag har inte intrycket att arenan är en valfråga. Om borgmästare Sala var emot kunde han ha sagt det ännu tidigare. När det gäller oppositionen ser jag inte stor opposition. Många inser att Meazza är föråldrad för vår tid och då tror jag att vi alla Milanese vill göra ett bra projekt med en stor investering som kan starta om vår stad som har tillbringat mer än ett extremt svårt år. “

TV-sändningen kommer att förändras nästa säsong, är de italienska strukturerna i nivå? 

”Denna fråga har verkligen uppmärksammats av ligans organ. Det har sett och granskat det på tusen sätt. Vi känner oss trygga av vad som har garanterats oss av tekniker och experter “.

Om publik på arenorna: 

”Att gå till stadion och se Milano på ett tomt San Siro gjorde mig ledsen. Det var en mycket dålig upplevelse “

Drömmen för nästa säsong:

 “Det är att fortfarande att kvalificera sig för Champions League, låt oss hoppas att detta händer”.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen