Sacchi: Milan kan göra det.

Milans gamle stortränare Arrigo Sacchi  har intervjuats av La Gazetta dello Sport om slutstriden på de sista Champions League platserna.

Vilka ser du som favoriter om de två återstående platserna?

“Vi tar det i ordning. Det är 90 minuter att spela och utmaningarna är dessa: Napoli-Verona, Atalanta-Milan och Bologna-Juventus. Om vi startar med Napoli, där har jag bara en sak att säga, fäst er uppmärksamhet på Verona. Det är en mycket tuff motståndare och väldigt svåra att möta. Cagliaris kryss mot Milan lärde oss att inga matcher har vunnits innan man går ut på planen. Napoli som gjort det bra kommer ge sin själ för att vinna men det kommer inte bli lätt.

Sedan duellen mellan Juventus och Bologna?

“Juve åker till Bologna. Mihajlovics killar har haft en bra säsong. Ibland med mycket spel men kanske inte så försiktigt spel men de har en del pilar att skjuta. Men jag tänker att utgången av matchen inte är given, särskilt om Juve inte är tillräckligt utvilade.

Sedan Milan som missade ett gyllene läge i senaste matchen?

“Ja, men när du arbetar med en ung grupp kommer problem tillstöta. Jag pratar om detta eftersom jag själv alltid jobbat med unga grupper så jag vet fördelarna och gränserna. Tro mig, en match som mot Cagliari är normalt när man handskas med unga människor. Dom har gjort extraordinära saker tidigare perioder när de hade kontinuerligt bra spel och resultat. En dålig match kan hända, inget man skall deppa ihop för.

De rödsvarta åker till Bergamo och Atalanta som är en tuff motståndare.

“Väldigt tuff, men även folket i Bergamo har sina brister. Dom är bra, väldigt bra, men de kan fortfarande inte hantera det bra under perioder när tempot går ner. Dom släpper ofta in mål i dessa stunder. Gasperini kommer säkert jobba med detta men jag tror Milan kan göra det. Den dörren är fortfarande öppen. Sedan tycker jag det är en sak till med Milan jag måste lyfta.”

Vad är det?

“Pengarna man spenderat. Milan ligger där på femte plats. De har spenderat mindre pengar än Juventus, Inter, Napoli och Roma. Därför, med ren ekonomisk logik skall de hamna på femte plats. Istället är de med och slåss om en Champions League plats. Att då inte lyckas kvalificera sig till Champions League är ingen tragedi. Man kan bli besviken men Pioli har rätt när han argumenterar för att det inte skall uppfattas som ett misslyckande. Men, jag tror Milan kan göra det. Tillsammans med Atalanta, Sassuolo och Spezia har de genom hela säsongen spelat den mest proaktiva och modigaste fotbollen, om den meriten ska räknas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen