Jakten om CL-platsen

Vi, Napoli och Juventus går en tuff batalj inför sista omgången. Vinna eller försvinna.

Alla visste att 0-0 mot Cagliari gjorde att vi INTE blev direktkvalificerade och det kommer nu att avgöras med en sista omgång mot Atalanta. Men vad krävs för att vi ska ta oss vidare samt vad händer om vi skulle förlora? Kryssa?

Just nu är vi på 76 poäng tillsammans med Napoli där Juventus ligger ett poäng bakom på 75p. Napoli kommer i sista omgången att ställas mot Hellas Verona som inte har något som helst att spela för. Juventus möter Bologna som är i ett liknande läge.

Milan däremot kommer att ställas mot Atalanta som har en hel del att spela för. Vad säger ni? Jo vinnaren mellan Atalanta och Milan kommer att ta andraplatsen i Serie A. Dessutom behöver Atalanta minst ett poäng för att göra sin bästa säsong i Serie A någonsin. En ordentlig morot om något.

Glöm inte att Juventus och Atalanta kommer att möta varandra i Coppa Italia-finalen 4 dagar innan mötet med Milan. För att Juventus ska ta sig vidare måste de vinna och hoppas på att antingen Napoli eller Milan förlorar. Milan kan även gå vidare vid förlust, detta om Juventus skulle kryssa sin match.

Men nu kommer det intressanta. Det finns ett fullt möjligt scenario där Napoli och Milan förlorar och Juventus spelar lika. Om detta blir fallet så kommer en så kallad “classifica avulsa” att hända. Detta för att alla tre inblandade lag, Milan, Napoli och Juventus hamnar på 76p var. Det är en mini-liga som bara innefattar de tre lagen som är inblandade. För Milans del så innebär det att vi kommer först i den ligan och då tar tredjeplatsen, allt för att vi har bäst inbördes möten mot både Juventus och Napoli. Där sedan målskillnad mellan de andra två kommer att avgöra vem som tar sista CL-platsen.

Kontentan: oavsett vad som händer så har Milan det här i egna händer. Vi har bättre inbördes möten på båda inblandade lag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen