Pioli: “Matchen mot Juve kommer vara avgörande för oss”

Stefano Pioli räknar med en viktig match imorgon mot Juventus, främst i racet för en plats i Champions League där båda lagen har hunnit samlat ihop 69 poäng:

— Vi har laddat våra batterier, vi har inte kunnat förbereda oss inför den här matchen på bättre sätt. Vi måste minnas allt som vi har åstadkommit i år, imorgon måste vi bevisa hur mycket det här laget har mognat.

Tränaren retirerar vikten av morgondagens match där 75 poäng beräknas vara tillräckligt för en kvalifikation till CL.

— Den som vinner imorgon kommer definitivt ha en större chans till att ta sig till Champions League, men det finns fortfarande 9 poäng tillgängliga som kan ändra allt för oss. Nu måste vi fokusera på morgondagen och försöka att lämna matchen på bästa möjliga sätt, det kommer krävas mycket ifrån alla i laget. Matchen som väntas imorgon kommer definitivt vara avgörande för båda parterna, jag ser ett lag som är redo för det här mötet mentalt.

Pioli förklarar vikten av Ibras återkomst till laget, speciellt nu i denna avgörande del av säsongen:

— Han är en viktig spelare för oss, något som vi länge vetat. Hans vikt för laget är synlig men en spelare kan inte vinna en match helt ensam. Hela laget måste ha fokuset satt på matchen och under de senaste dagarna har alla spelare jobbat hårt inför den här matchen.

En allt förekommande diskussion i italiensk media är Donnarummas framtid i Milan, men Pioli menar att ryktena inte stör spelarnas fokus:

— Han är väldigt fokuserad och just nu har alla i laget samma mål i tankarna. Mina spelare har alltid givit blod svett och tårar för tröjan de spelar i, oavsett vad som väntar de imorgon eller längre fram i framtiden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen