Inför: Juventus – AC Milan

Det återstår nu endast fyra omgångar utav årets Serie A säsong. Milan åker till Turin där man gästar Juventus i omgång 35 och matchen kan man kalla för ett “play in” till nästa års Champions Leauge.

Milan:

Milan kommer senast från en 2-0 seger mot Benevento som kunde ha slutat med större siffror om avsluten hade varit bättre. Det viktigaste är att man tog tre poäng i kampen om platserna till nästa års Champions Leauge. Milan har endast tagit 11 poäng på San Siro 2021 och hade man varit bättre än så i hemmaspelet så hade troligen platsen till Champions Leauge varit säkrad tills nu. Nu ligger man fyra på 69 poäng och det är lika många som Juventus samt Atalanta som ligger före tackvare inbördes möten. Man har som bekant varit desto starkare i bortaspelet med endast två förluster på hela säsongen, och det ger hopp inför matchen mot Juventus. Ett Juventus som t ex förlorat hemma mot Benevento. Så det finns alla möjligheter att vinna denna matchen. Utöver att matchen är ett indirekt “play in” om CL så kan det även vara slaget om Donnarumma, Donnarumma har som bekant inte skrivit på ett nytt avtal ännu med Milan och rykten placerar honom i Juventus. Dock sägs det att spel i CL kommer vara av stor betydelse var Donnarumma spelar nästa år.

Till matchen mot Juventus kommer Milan med full styrka, man saknar endast Maldini pga skada och Samu Castillejo pga avstängning. Den stora frågan är hur mittbacks-paret kommer utformas? Blir det Romagnoli bredvid Kjaer? Tomori har haft en liten dipp de senaste två matcherna och det spekuleras i att han bänkas. Framåt kommer Zlatan leda laget som vanligt, men han har endast gjort ett mål på de senaste sju matcherna och det är dags att han visar varför Milan förlängde kontraktet med en 39-åring. Vi behöver mål från Zlatan och jag hoppas de kommer nu. Innan matchen besökte Ultras vår målvakt Donnarumma utanför Milanello och man krävde svar om framtiden, anledningen till detta var att man ville veta om Donanrumma lämnar eller inte för Juventus och att han därmed skulle ställas utanför truppen. Donnarumma sägs ha sagt att han vill stanna i Milan och har inte skrivit på för Juventus och därmed står han på Söndag.

Jag anser att denna match kan avgöra klubbens framtid, det står väldigt mycket på spel. Donnarummas kontrakt? Hakans vara eller icke vara? Lagbygget inför nästa säsong kommer påverkas mer än förr om Milan missar Champions Leauge. Man kommer förutom att man tappar nyckelspelare ha svårt att locka till sig kvalitet till truppen och resan tillbaka kommer bli väldigt lång till toppen. Att inte förlora är väldigt viktigt, för utöver Juventus så har vi kvar att möta både Torino och Cagliari som kämpar om överlevnad. Sedan har Milan att möta Atalanta i sista omgången. Kryss mot Juventus och vinster mot Torino och Cagliari så tror jag att vi når Champions Leauge.

Juventus:

Juventus var väldigt nära att tappa alla poängen borta mot Udinese, men som vanligt så klev en viss Cristiano Ronaldo fram och satte dit två mål sent in i matchen som gav Juventus alla tre poängen. Juventus har haft Chiesa och Demiral borta pga skador tidigare men båda förväntas vara tillbaka till matchen mot Milan där Chiesa sägs gå direkt in i startelvan. Annars är Juvntus också helt skadefritt och Pirlo har alla tillgängliga. Dock finns det frågetecken hur startelvan ska utformas då flera spelare inte haft någon vidare form. Där b la Dybala inte har imponerat och nu kommer rykten från Turin att Morata tar hans plats bredvid Ronaldo på Söndag. Juventus har en väldigt dyr spelartrupp och kostnaden för att missa spel till nästa års CL kommer vara enorm för laget då man troligen skulle behöva bygga om helt och hållet. Så det finns en enorm press på Juventus, gamla Juventus hade varit läskigt att möta inför dessa uppgifter men dagens Juventus känns inte lika skrämmande och frågan är om Pirlo har vad som krävs för att lösa detta.

Juventus bästa målskytt denna säsong är Cristiano Ronaldo som har gjort hela 27 mål och han leder även Serie A:s skytteliga med hela sex fler gjorda mål än Lukaku som ligger tvåa. Tvåa i Juventus interna skytteliga är Morata som har gjort nio mål. Chiesa som nyss kommit tillbaka från skada ligger trea och har gjort sju mål.

Snabba fakta:

  • Juventus har vunnit de nio senaste hemmamatcherna mot Milan på hemmaplan.
  • Juventus vann sist på San Siro med 1-3.
  • Milan har bara en seger på de 13 senaste mot Juventus i alla tävlingar.
  • Milan har släppt in åtta mål i de sex senaste matcherna. Under dessa matcher har man gjort mål i fem av matcherna.

Serie A: Juventus – Milan

Arena: Allianz Stadium

Avspark: Söndag, 9/5. 20.45.

TV: Cmore Live, Cmore.

Domare: Paolo Valeri

 

 

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer