Redaktionens spelarbetyg: Milan – Sampdoria

Milan lyckas inte slå sampdoria på san siro efter ett lågt stående Sampdoria och ett slarvigt Milan. Matchen slutar 1-1 efter ett ledningsmål av Quagliarella i den andra halvleken. Pioli får mer panik och gör flera byten och till slut så lönar det sig, i den 87:e minuten så gör Hauge sitt andra Serie A mål och det var ett snyggt sådant.

Donnarumma – 6 En stabil insats av Donnarumma som får testas väldigt mycket i början av den första halvleken. Efter Sampdorias 1-0 mål så har dem knappt något skott på mål och han får en betydligt lugnare andra halvlek.

Saelemaerkers – 5,5 Ovan roll för Saelemaerkers som ytterst sällan har spelat högerback i Milan förut. Han gjorde det ganska bra framåt men hans brister bakåt syntes.

Kjaer – 6,5 Bra match av Kjaer som återigen försvarar mycket bra och det märks verkligen inte att Romagnoli saknas nu. Bra match av Kjaer!

Tomori – 7 En otrolig match av Tomori som bara växer och växer i Milan och som måste köpas loss till sommaren för han är en framtida världsspelare. Redaktionens MOTM

Theo – 3 Absolut ingen bra match av Theo Hernandez som har ett fortsatt tufft 2021. Han gör ett stort misstag idag och det leder till mål för Sampdoria och i övrigt såg han riktigt svag ut bakåt men desto bättre ut framåt.

Kessie – 6,5 Ännu en bra match av Kessie som har goda argument för en högre lön i det kommande kontrakts förhandlingarna. Det finns få mittfältare i Serie A som når upp i hans nivå just nu.

Bennacer – 5 En ganska dålig insats av Bennacer som såg lite trög ut idag och han hade det ganska tufft mot Sampdorias mittfält. Han slarvade mycket med bollen och Sampdoria borde ha utnyttjat det mer.

Castillejo – 4,5 Absolut ingen bra match av Castillejo som slänger sig så fort han får chansen och gör det uselt överlag. Det finns få argument för att han ska stanna nästa säsong.

Calhanoglu – 5 Inte heller en bra match av Hakan som inte kommer till sin rätt riktigt trots att han har sett bra ut för Turkiet i VM-kvalet.

Krunic – 4 Väldigt dålig insats av Krunic också som är totalt osynlig och när han väl får bollen så slarvar han ofta bort den.

Ibrahimovic – 5 Zlatan hade det tufft idag och blev ofta isolerad i straffområdet. Verkligen ingen bra match och Milan måste börja leta efter en till anfallare för han räcker inte till.

Avbytare & tränare:

Kalulu – 5,5 Ett bra inhopp av Kalulu som absolut inte gör bort sig. Bra försvarsspel men lite dåliga inlägg ibland.

Tonali – 5,5 Bra inhopp av Tonali som ersätter Bennacer på innermittfältet. Finns inte så mycket mer att säga än att han gjorde det bra men slarvade lite med passningarna.

Rebic – 5,5 Mycket energi från Rebic men det räckte inte till och han behöver träna på att ta det mer lugnt i många situationer.

Hauge – 6,5 Jättebra inhopp av Hauge som såg hungrig ut när han kom in och lyckades även göra ett väldigt snyggt mål och kvitterade då till 1-1. Han stärkte verkligen sina odds idag och gjorde det riktigt bra på den korta tiden han var på plan.

Pioli – 4 Ställer upp med en lite oväntad elva med Saelemaekers som ytterback och Castillejo och Krunic från start. Valet gick inte hem helt lyckat och kunde med nöd och näppe skaka lite liv i sina elva på planen de sista tio minuterna.

Hade du betygssatt spelarna bättre? Skicka gärna in en ansökan om att bli skribent hos oss till info@milansverige.se.