Pioli: “Vi har ett par problem”

Ikväll spelar Milan mot Sassuolo i en viktig match. Detta kommer vi eventuellt att göra utan en del nyckelspelare.

— Vi måste vara redo och fokuserade. Förra matchen var otroligt tuff och med tanke på att vi vann borde vi känna oss mentalt stärkta.

— Sassuolo är duktiga på att spela den här typen av matcher. De spelar en väldigt snabb och modern fotboll. Det kommer krävas en riktigt bra insats för att slå dem.

Om skador på nyckelspelare.

— Vi har ett par problem med spelare. Bennacer, Calhanoglu, Ibra och Hernandez måste kollas över. De första två har lätta känningar medans Ibra och Hernandez känner sig slitna.

— Det är inte så att spelarna blivit överbelastade, det är vi inte oroade för. Utan mer att matchen mot Genoa var väldigt fysiskt tuff. Mot Sassuolo väntar vi oss en mer öppen match.

Om andra spelare.

— Mandzukic var bra när han kom in. Han gav oss en fysisk närvaro kombinerat med aggressivitet. Han är en intelligent spelare men han kommer fortfarande inte kunna spela 90 minuter.

— Psykologiskt är inte Romagnoli hundra procent. Han tyckte det var tungt med så mycket matcher. Oavsett om han fortfarande inte är hundra så är det bättre. Men han jobbar på.

— Donnarumma är fokuserad. Det snackas mycket på utsidan men på insidan är det bara en sak i hans huvud: att jobba hårt.

Mål med säsongen.

— De senaste sju åren så har milan inte spelat Champions League. Det bevisar hur långt vi har kommit nu. Det är sju matcher kvar nu och jag vill fokusera på dem.

— Vi har samma poäng som förra säsongen med sju matcher kvar att spela. Lägg därtill att vi spelat 13 matcher i Europaspel och bara förlorat två. Det borde säga något om vart vi är på väg.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen