Inför: Lazio – AC Milan

Imorgon klockan 20.45 är det dags för en mycket viktig match i kampen om topp fyra-platserna i Serie A, när Milan gästar Lazio på Stadio Olimpico.

AC Milan:

Milan kommer till matchen efter en riktig kalldusch i förra omgången, när man förlorade med 1-2 hemma mot Sassuolo. Förlusten blev såklart ännu bittrare, då Milan hade haft en 1-0-ledning under en lång tid, efter att Hakan Calhanoglu gjorde ett fint mål i den 30:e minuten. Ledningen höll sig ända fram till den 76:e minuten, när Giacomo Raspadori kvitterade för Sassuolo. Samma spelare gav även Sassuolo ledningen i den 83:e minuten. Milan tappade alltså sin ledning på ynka sju minuter, som såklart inte är tillräckligt bra när man spelar för en Champions League-plats till nästa säsong. Bytena från Stefano Pioli under matchen är också något som kan ifrågasättas. Överlag har hemmaformen varit horribel under 2021, med bara tre segrar på tio hemmamatcher i ligan.

Formen på bortaplan är däremot lysande, då man har tagit hela 40 poäng av 45 möjliga. Med det är man ligans bästa bortalag, fyra poäng bättre än Inter (som har två bortamatcher fler spelade). Milan har också fyra raka ligasegrar på bortaplan, där det senaste poängtappet kom mot Spezia den 13 februari när man förlorade med 2-0.

Milan ligger fortsatt på en andraplats i Serie A, tio poäng bakom Inter. Det är dock väldigt jämnt i topp fyra-kampen. Napoli på femteplatsen är endast tre poäng bakom, samtidigt som morgondagens motståndare Lazio kan närma sig Milan om de lyckas vinna.

Skadesituationen inför Lazio-matchen har blivit bättre, då Ismael Bennacer förväntas kunna vara med i truppen. Theo Hernandez är lite osäker till spel men det finns en möjlighet att han är med. Stefano Pioli har dock bekräftat att Zlatan Ibrahimovic inte kommer kunna spela, och att han istället förväntas vara tillbaka mot Benevento i nästa omgång.

Lazio:

Lazio var i lysande form inför den förra omgången, efter fem raka segrar. Men i bortamatchen mot Napoli förlorade man med hela 5-2, trots att man hade fler “goal-scoring chances” med sju stycken mot Napolis sex. Napoli började målskyttet snabbt genom ett straffmål av Lorenzo Insigne i den sjunde minuten. Bara fem minuter senare utökade Matteo Politano till 2-0. Insigne gjorde sitt andra mål för kvällen i den 53:e minuten, och Dries Mertens satte dit 4-0 i den 65:e. Lazio skapade sedan lite nerv i matchen genom att göra två mål på kort tid, 4-1 i den 70:e genom Ciro Immobile och 4-2 genom Sergej Milinkovic-Savic i den 74:e minuten. Men istället för att lyckas vända matchen avgjorde Napolis Victor Osimhen med sitt 5-2-mål i den 80:e minuten. Som tidigare nämnt hade Lazio fem raka segrar innan Napoli-matchen, så det återstår att se om den förlusten har påverkat spelarna något inför morgondagens match.

Formen på Stadio Olimpico har varit riktigt stark för Lazio, då man har vunnit samtliga hemmamatcher under 2021 (åtta stycken).

Lazio ligger på en sjätteplats i Serie A, fem poäng bakom Napoli på femteplatsen, med en match mindre spelad.

Gonzalo Escalante och Luiz Felipe förväntas missa morgondagens match på grund av skador. Luis Alberto och Ciro Immobile klev ut skadade mot Napoli, men verkar vara redo för spel imorgon.