Uppgifter: Meites framtid i Milan ska diskuteras med Torino

Soualiho Meite kom till Milan på lån från Torino under årets januarifönster. Sedan dess har han spelat tio matcher för klubben i Serie A, varav endast tre starter. I låneavtalet finns det en köpoption på ungefär åtta miljoner euro, som Milan kan aktivera om de så önskar. Nu rapporterar Tuttosport att ett möte med Torinos president Urbano Cairo är inplanerat, för att prata om 27-åringens framtid.

Förutom att ha spelat tio matcher i Serie A för Milan, har Meite faktiskt startat samtliga matcher i Europa League sedan han kom till klubben. Hans prestationer var till en början tveksamma, men har mot slutet börjat visa sina kvaliteter och varit mer jämn i sina prestationer. Hans bästa match var förmodligen i det första mötet mot Manchester United i Europa League-åttondelsfinalen, där man imponerades av hans trygghet med boll, samt hans styrka utan boll. De offensiva kvaliteterna visade även Meite upp i den matchen, något vi inte ofta har sett sedan han kom till Milan.

Enligt Tuttosport är nu ett möte inplanerat mellan Milans styrelse och Torinos president Urbano Cairo. Tidningen skriver dock att det inte är så troligt att Milan väljer att utnyttja köpoptionen för mittfältaren, då den utlånade Tommaso Pobega förväntas vara en del av klubbens A-trupp nästa säsong. Den 21-årige Pobega har haft en bra säsong i Spezia hittills, där han har gjort tre mål och två assist på 15 matcher i Serie A.

Men ett möte mellan Milan och Torino blir det i alla fall, och det måste väl ändå tyda på att Milan inte har bestämt sig om man vill behålla Meite eller inte. Med tanke på de köpoptioner som förväntas aktiveras (Tonali och Tomori), så kommer övergångsbudgeten inför nästa säsong vara något ansträngd. Därför vill Milan troligtvis försöka få ner prislappen på Meite innan man tar ett beslut.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen