Theo: “Jag älskar att göra mål”

Nyligen gjorde Gazzettan en längre intervju tillsammans med Theo Hernandez och hans flickvän Zoe Cristofoli. Vi väljer att fokusera på fotbollsaspekterna och Milan.

— Jag vill verkligen vara bäst och jag älskar att göra mål. Därför måste jag göra minst åtta den här säsongen, ett mer än förra säsongen.

— Det har inte alltid varit lätt att göra mål för mig. Det började faktiskt nyligen här i Milan. Pioli vill att jag ska gå framåt hela tiden och då kommer jag i offensiva positioner, givetvis med lite defensivt ansvar ändå.

— Så jag gör som tränaren säger, stormar framåt. Sen när jag ser målet öppnas upp så skjuter jag, sen skriker Zlatan på mig för att han ville ha bollen, haha.

— Ibra ger allihopa jättebra råd, ibland så kan han berätta för oss hur dåliga vi är också, men han gör det endast för att motivera oss att bli bättre.

— Exempelvis så kallade han mig lite fet efter sommarsemestern, vilket var helt rätt. Jag hade lagt på mig ett par kilo.

Han pratade även om sin tid i Real Madrid.

— Jag kan ha varit lite för ung, sen när man inte får så många chanser så är det svårt att bevisa hur bra man är.

— Pioli tror på mig så mycket och för det är jag tacksam. Han pushar mig till att bli bättre och jag vill bli bäst. Det är bara att fortsätta gnugga för min del.

Paolo Maldini var tungan på vågen för Theo Hernandez. En skribentspaning från min sida är att det oftast är så. Tomori är ännu ett exempel, Milan är smarta att använda vår legendar i spelartransfers.

— Jag hade bestämt mig redan innan jag druckit upp mitt kaffe. När han ringde så trodde jag inte att det var sant, en sådan legend han är för mig. Allt han sa betydde så mycket för mig.

Om att inte få samtalet till franska landslaget trots sin form.

— Jag väntar på det. Min dröm är att spela för franska landslaget tillsammans med min bror. De senaste åren har jag spelat för att få en plats i det, telefonen ligger alltid bredvid mig.

Om titelchanserna.

— Det är Inter, Milan, Roma och Juventus. För två år sedan fanns bara Juventus. Men nu är vi där och kommer köra hela vägen till slutet.

— Inter är riktigt bra i år men den starkaste truppen tror jag ändå Juventus har. Allt är öppet och ingenting är avgjort, lag har tappat betydligt fler poäng än sex i historien.

Frågan om han helst vinner Scudetton, Europa League eller tar en CL-plats.

— Jag vill vinna alla.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen