Spelarbetyg: Manchester United – Milan

Det satt långt inne men Milan lyckades få med sig ett oavgjort resultat borta mot Manchester United efter en sen men också välförtjänt kvittering av Kjaer. I och med målet är förutsättningarna inför returen goda och Milan får ses som knappa favoriter att gå vidare från detta dubbelmöte. Nedan finner ni betygen från matchen.

Donnarumma – 5,5: I en perfekt match hade han kanske kommit ut och boxat undan bollen vid Uniteds 1-0 mål men han kan inte klandras för att han inte tog det beslutet. Det var en perfekt slagen boll, med perfekt tajming, till en perfekt löpande forward. Med andra ord inte mycket att göra åt.

Calabria – 6,5: Inför säsongen var högerbacksplatsen ett frågetecken men Calabria har verkligen visat på senare tid att han håller den jämna och höga nivå som positionen kräver. Återigen en stark insats både framåt och bakåt.

Tomori – 7: Engelsmannen har knappt tagit ett felsteg sedan han anslöt till klubben och bildar ikväll tillsammans med sin mittbackskollega ett otroligt stabilt försvar. Är otroligt säker i positionsspelet och trygg i brytningar. Kosta vad det kosta vill – han måste köpas loss.

Kjaer – 7,5: Målnickare och försvarsgeneral. Vad mer kan man begära av en mittback? Inte mycket. Han är precis lika bra och säker som Tomori och tillsammans har de hittat ett samarbete som håller hög, hög klass. Romagnoli kan få det jobbigt att ta tillbaka sin plats i den ordinarie elvan med denna mittbacksduo. Redaktionens MOTM.

Dalot – 6,5: Möter sin forna arbetsgivare och tillika den klubb som faktiskt fortfarande äger honom, men för dem visade han ingen nåd. Gjorde en stark match och fyllde på fint i offensiven, även om inspelen var en aning missriktade, tyvärr.

Meite – 7: Gör sin kanske bästa match i Milantröjan ikväll när han bidrar i offensiven på ett helt annat sätt en tidigare. Han är trygg med boll, fantastisk i presspelet och tung i närkamperna. Hoppas han kan fortsätta på inslagen väg.

Kessie – 6,5: Får ett vackert mål oturligt bortdömt för hands, men tappar inte skallen för det utan lägger ner ett gediget och hårt arbete över hela banan. Det sägs ofta numera men det gör det inte mindre sant för det: hans lägstanivå är otroligt hög.

Saelemaekers – 5,5: Fick några fina lägen men var inte klinisk nog när chanserna dök upp. Har stor potential men behöver finslipa sina sista aktioner för att ta nästa steg.

Krunic – 5,5: Bosniern blandade och gav en hel del i matchen. Det är dock tydligt att han trivs bättre lite högre upp i banan snarare än i en av två sittande mittfältspositioner.

Diaz – 5,5: Står för en ganska anonym insats och märks inte av i spelet avsevärt.

Leao – 4,5: Är klart hämmad av att behöva spela som spets då det inte är hans naturliga position men man måste ändå kunna göra det bättre än det han presterar. Ser loj och ointresserad ut och hittar ingen rytm i spelet.

Avbytare och tränare:

Tonali – Spelade för lite för att bedömas.

Castillejo – Spelade för lite för att bedömas.

Kalulu – Spelade för lite för att bedömas.

Pioli – 7: Hittar en bra balans mellan rotation och kvalité när han gör laguttagningen vilket gör att laget verkar kunna prestera i såväl liga som cup trots en ganska tunn trupp. Spelarna ser motiverade ut, målmedvetna och ger inte upp vid motgång, Bara att lyfta på hatten för det arbete han gjort. Mer än såhär kan vi nog inte begära.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen