Pioli: “Ikväll spelade vi med personlighet”

Efter en kämpig kväll i Europa League-matchen mot Manchester United ikväll lämnade Pioli sina kommentarer till Milan TV efter matchen:

Om lagets personlighet:

— Ikväll spelade vi med personlighet, det är vad vi ville göra. Vi visste att vi skulle möta ett starkt lag som spelar snabbt, därför tog vi några kalkylerade risker under matchen och lyckades spela som ett lag ifrån start till slut. Resultatet hade kunnat vara bättre men det ger oss lite självförtroende inför hemmamatchen, vi kommer behöva spela på hög nivå då.

Om lagets svagheter:

— Vi gjorde bra ifrån oss inom alla aspekter. Det är synd att vi släppte in ett mål ifrån det läget, dock var det det enda läget de producerade under matchen utöver det som James producerade. Vi har varit kompakta och vi har gjort bra ifrån oss på anfallet, vi har varit farliga. Nu måste vi återhämta oss och fokusera på matchen mot Napoli, sen kan vi tänka på nästa möte mot United.

Om hur lagets nuvarande filosofi liknar den som bildats av den före detta Milan-spelaren Rivero Schiaffino som var en del av GreNoLi:

— Tack för komplimangen, den referensen betyder mycket för mig. Vi är Milan, vi har en massiv respekt inom oss för den här klubben. Vi vill ge nöje för klubben och våra supportrar, detta måste vara lagets mentalitet. Laget bemötte den här matchen på ett bra sätt, vi har våra kvalitéer som kan göra det svårt för våra motståndare. Jag är nöjd med kvällens match men det är långt kvar tills vi möts igen. Den här prestationen övertygar oss om att vi kan fortsätta att göra bra ifrån oss i Europaspel och i ligan.

Om tränarens taktiker och idéer:

— Tränaren har alltid sina tankar och koncept, om du själv är övertygad om något så är det lätt att övertala andra. Jag har turen att träna en sån här speciell grupp som jag har, rent moraliskt och tekniskt är de otroliga. Jag har deras tillit, när småsaker klickar kan sådana här prestationer hända.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen