Redaktionens spelarbetyg: AC Milan – Napoli

Efter en otroligt dålig insats mot Napoli så förlorar man välförtjänt med 0-1 efter mål av Politano. Man missar därmed chansen att dra ifrån i kampen om platserna till nästa års spel i Champions Leauge. Man får nog även vara avskrivna från chanserna till en ligatitel iår. Nedan finner ni betygen från redaktionen.

Donnarumma 6 Gör som vanligt en stabil match, står för några fina räddningar, det är räddningar som dagens Donnarumma enkelt gör. Chanslös på målet.

Dalot 3 Oj, vad man sakna Calabria ikväll. Dalot gör en väldigt svag insats, slarvig på offensiv planhalva samtidigt som Dalot och hela vår högerkant var som en lekstuga för Napoli och Insigne ikväll. Slår även felpassen på offensiv planhalva som Napoli bryter enkelt och kontrar sedan in 1-0. Juniormisstag när laget är påväg upp i plan.

Tomori 7 MOTM Överlägsen i löpdueller, bra fötter vid uppspelen och väldigt stark både offensivt och defensivt i sin roll som en modern mittback ska vara. Känns som att Tomori är ett enkelt val att göra till en permanent övergång i sommar. Flera bra insatser i rad nu.

Gabbia 5 Har inte spelat sedan December och det märktes, gjorde absolut inte bort sig idag och spelade enkelt och med all rätt efter en sån lång frånvaro.

Theo 4.5 Visst Dalor sätter laget i helt fel positioner med sitt enorma felpass, men samtidigt så ligger Theo för högt upp och är flera meter ifrån Politano vid 1-0 målet. Ska Theo vara en toppback måste defensiven sitta. Även offensivt är Theo ur form just nu, och insatsen blev inte bättre efter en onödig tackling på Osimhen som kunde slutat med rött.

Kessie 5 En mindre bra insats av Kessie idag, och det måste Kessie få ha. Han kan inte bära laget på sina axlar match efter match. Det måste vara fler spelare som tar ansvar. Kessie såg sliten ut idag, och hur ska han inte göra det? Aldrig skadad, alltid MOTM, alltid där för laget i alla lägen. Ingen skugga ska falla över Kessie trots insatsen idag.

Tonali 5.5 Blr bättre och bättre. Tar för sig mer och mer i laget och börjar hitta sin roll sakta men säkert. Är lite för ojämn dock fortfarande och framförallt lite för mycket slarv i vissa lägen med passningsspelet, detta måste undvikas. Svårt dock att leverera passningar framåt när man som lag har en obefintlig offensiv och noll rörelse framåt. Tonali var dock aktiv idag och försökte.

Hakan 4 Är tillbaka från skada igen och det syns att Hakan har haft problem med Covid, skador osv. Är långtifrån den Hakan vi är vana vid. För långsam med bollen, för sena passningar. Gör att spelet stoppas helt med sitt låga tempo han har i kroppen. Vi hoppas på en skadefri Hakan ett tag och att han steppar upp nu sista delen av säsongen.

Castillejo 3 Är med Dalot som kollega på sin högerkant alltid i underläge mot Napoli och Insigne, bidrar inte med någonting framåt och är även den som ska ta emot bollen Dalot slår som Napoli bryter och sedan kontrar in 1-0. Möter inte bollen och det är juniormisstag även det.

Krunic 4 En svag insats av Krunic nu efter några matchers fina form, insatsen i sig är inte bättre än Castillejos eller Dalots. Men gör inget grovt misstag som leder till mål för motståndaren iaf. Finns inget att tillägga, obefintligt insats av Krunic helt enkelt.

Leao 4.5 Lite bättre insats idag. VÄLDIGT LITEN sådan, inte svårt dock att göra medtanke på tidgare svaga insatser. Med det sagt så var inte Leao bra idag heller. Kan dock med lite tur göra ett eller två mål. Har ett farligt skott i första halvek och ett i andra. Men självförtroendet är helt bortblåst, vågar inte utmana längre överhuvudtaget och jag tycker Leao har förbrukat alla möjliga chanser till spel som startman nu när det börjar komma tillbaka spelare.

Avbytare & Tränare

Rebic 3 Kommer in och ger laget energi, försöker och har ett bra inlägg till Leao som kunde ha resulterat i mål. Hade självklart gett högre betyg om inte Rebic tagit en väldigt onödig utvisning för snack i minut 93. En ledande spelare som Rebic ska inte ta sånna utvisningar oavsett situation. Men absolut inte under dessa omständigheter när vi har så många borta och han ska vara den som i Zlatans frånvaro ska bära vår offensiv. Pinsamt.

Saelemakers 5 Kommer in och på den korta tiden försöker ändå Belgaren förändra spelet med sitt slit och energi. Bör alltid gå före Castillejo framöver.

DIaz 5 Likt Saelemakers så kommer Diaz in och ger energi till laget, försöker höja tempot med ett snabbt passningsspel. Är dock för tunn i en del avgörande lägen och Koulibaly kan enkelt avärja Diaz som ett eventuellt hot många gånger. All heder att Diaz kommer in och försöker väcka laget.

Meite För lite speltid för att betygsättas.

Hauge För lite speltid för att betygsättas

Pioli 5 Kan egentligen inte klandras för något medtanke på läget i truppen med alla skador och det täta matchandet just nu. Ett stort frågetecken kring Dalot på högerbacken med Castillejo på samma kant. Speciellt eftersom Kalulu satt på bänken och är helt frisk. I övrigt finns inte mycket att tillägga.

 

 

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen