Ibrahimović: “Om Maldini vill ha mig så är jag öppen för att stanna”

Zlatan Ibrahimović är fortfarande småskadad och kunde inte spela i gårdagens match mot Hellas Verona. Istället har han under veckan deltagit på San Remo-festivalen. I en intervju med Rai talade han bland annat om sin roll som ledare i Milan, om framtiden och hur det känns att inte vara på plats när Milan spelar match.

– Jag är Zlatan och jag känner som en ledare och har ett ansvar över det här laget. Milan är denna enda klubben som har fått mig att bli taggad när jag kliver ut på planen. Jag vill lära ut och jag vill vara en guide för de unga spelarna i laget.

– När jag säger något så får jag oftast som jag vill. Idag ville jag verkligen vara i Verona – det kändes inombords. När jag inte är med resten av laget så får jag samma känsla som när jag är borta från mina egna söner.

Om jag stannar nästa säsong? Jag vet inte, vi får se. Om Maldini vill det så är jag öppen för att stanna. Säsongen är lång och det finns många matcher kvar att spela för. Vi vill alltid vinna även om spelschemat är tufft.

– Jag har spelat med många fantastiska fotbollsspelare. Jag hade press på mig själv redan när jag spelade i Ajax. Klubben förväntade sig samma nivå från mig som Van Basten då var på, även om jag då inte var lika bra som honom. Han var en komplett anfallare och är en av de bästa fotbollspelarna någonsin.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen