Pioli: “Allt är normalt”

Imorgon kväll befinner sig Milan i Italiens huvudstad Rom och ställs mot tabellfyran Roma. Milan som förlorat sina två senaste serie A matcher har det tufft just nu och hoppas på att kommande match ska vara vändpunkten. Precis som vanligt får Stefano Pioli svara på pressens frågor.

Dzeko kommer inte spela imorgon, vad tror ni om era chanser?

— Roma är ett lag med flera anfallsalternativ, Dzeko är en av dem. Han har spelat mycket bra men vi vet att Roma även kan spela riktigt bra utan honom. De är ett kompakt lag.

Kjaer har sagt att Milan inte behöver förändra något, är det rätt tror du?

— Absolut, självklart! Det går att göra små justeringar på plan men inget radikalt. Vi vet hur vi ska spela. Vi strävar alltid att vara ett vinnande lag och det är viktigt att inte hänga upp sig på små saker.

Är det som en Champions League match imorgon?

— Tittar man på tabellen så är det en väldigt tuff match. Roma ligger strax bakom oss. Förra året fanns det färre lag som kunde slåss om titeln. Det är en viktigt match, både för oss och för dem. Poängen är viktiga och har en stor betydelse. Det är dags att pusha och utmana oss själva.

Kan attityden/inställningen påverka matchen mot Roma?

— Milan måste ta rätt beslut både taktiskt och om vi ska vara aggressiva eller om vi ska vänta in motståndaren och agera därifrån. Vårt koncept får inte förändras, vi måste respektera våra motståndare. Vi kommer försöka begränsa dem och ta vara på våra chanser.

Hur förklara du svårigheterna med att skapa chanser?

— Enbart mot Spezia misslyckades vi med att skapa chanser. Vi måste spela mer på motståndarens del av plan. Just mer vi spelar på motståndarens sida desto mer chanser får vi till att göra mål.

Vad är viktigast, resultatet eller hur laget presterar?

— Båda måste gå hand i hand. Om resultatet infinner sig så har självklart prestationerna gått bra. Det är på detta sätt vi vinner över motståndaren.

Stör det dig att bli ifrågasatt för dina negativa resultat?

— Allt är normalt. Vi har fått massvis med bra kritik och det är inte mer än rätt att bli ifrågasatt för att vi kunde inte leva upp till förväntningarna. Inget har förändrats i omklädningsrummet, vi är motiverade. Dessa stunder är avgörande, från mars och framåt. Vi måste kämpa ända till slutet. Kritiken måste vara en hjälpande hand för oss till att göra något mer.

Är det möjligt att vi kommer se Tomori redan från start imorgon?

— Han gör det bra, han har en grym karaktär och har kommit in i laget riktigt bra. Vi får se hur det blir med tanke på att Mandzukic, Bennacer och Maldini är borta så finns resten tillgängliga. Vi kommer göra allt för att ta rätt beslut.

Blickar du bakåt eller framåt?

— Vi blickar framåt, mot morgondagens match. Vi kommer försöka vinna våra matcher. Vi måste prestera mer, beslutsamheten kommer inte vara avgörande. Vi kommer göra allt vi kan.

Vad är anledningen till att Romagnoli fått så mycket kritik?

— Jag gillar inte att prata om individuella prestationer i såna situationer, vi letar absolut inte efter syndabockar. Det kan vara så att en spelare inte är 100%, Romagnoli har spelat mycket. Vi måste jobba hårt i båda delarna av matchen.

Finns det fysiska problem?

— Vi har inte några fysiska problem, att spela många matcher har en stor inverkan med att hitta sin egna rymt. Vi måste missa mindre passningar och hitta bättre lösningar till våra lagkamrater.

Vad har förändrats för AC Milan om vi går tillbaka till 2020?

— Om vi förändrar våra spelnivåer så kommer det självklart vara avgörande och risken till förlust hittar hem. Vi måste höja våra nivåer och kvalitén vi sitter på.

Det pratas flitigt om Ibra & Sanremo än vad det görs om hans närvaro på plan. Hur mår han mentalt?

— Det är ni som pratar om det, inte vi. Han har höga förväntningar på sig själv och sina lagkamrater. Han är fokuserad på rätt saker och motiverad inför morgondagens match precis som vi alla andra är.

Hur förklarar du Rebic misslyckande med att sätta sina chanser?

— Han mår bra. Hans senaste match i Belgrad var han mindre precis än han varit tidigare. Det viktigaste är att när han får chanser igen så kommer han att ta vara på dem. Han sitter på alla kvaliteter som behövs.

Är detta Milans återkomst?

— Vår resa började under Januari 2020. Vi har starka spelare med härliga kvaliteter. Det är här vi började vara det vinnande laget.

Är det möjligt med förbättring med denna pressande fas?

— Under denna press måste vi vara mer starka och ta rätt beslut. det är nu vi måste visa att vi kan mycket bättre.

Saknar ni uppbyggnad med spel från backlinjen?

— Ibland så tänjer spelarna för mycket på uppbyggnaden med färre spelare i den offensiva delen. Vi kommer förbättra den delen för att göra det bättre.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer