Redaktionens spelarbetyg: AC Milan – Parma

Donnarumma – 5,5 Två bollar far bakom honom men det är inte till följd av hans arbete utan en brist ifrån den defensiva sidan av laget.

Calabria – 6
Aggressiv på motståndarnas halva och får in några fina inlägg dock utan att någon finns på andra sidan av dem.

Gabbia – Spelade för kort tid för att betygsättas.


Romagnoli – 5,5
Godkänd men försvaret lyckades inte idag. Laget hade behövt något mer ifrån deras kapten ikväll.

Hernandez – 8 MOTM
Hade några moment i första halvlek som det borttagna målet men väcktes till liv i andra halvlek. Två viktiga mål som kniper poängen till Milan i ett tajt titelrace.

Bennacer – 6
Pillar bort bollen ifrån Parmas-spelarna men gör ett defensivt misstag i markeringen i 0-2-målet. Han imponerade men gjorde ett dåligt misstag. Vi håller tummarna på att han är tillbaka på planen så snart som möjligt!

Kessie – 5,5
Sticker inte ut i mittfältsduon med Bennacer. Inte lika pigg som vanligt men pusslar ihop passpelet ifrån defensiven till offensiven.

Castillejo – 5
Livlös och är helt statisk i anfallet. Passningarna faller bakåt och för inte spelet framåt med några löpningar.

Diaz – 5
Frustrerande att kolla på och fullföljer inte nummer 10-rollen som Chala naturligt bär. Han träffar ribban när bollen faller till honom men det krävs mer när laget saknar deras förstavalsanfallare.

Chala – 7
Otur med att få så många skott på ramverket. Strängar ihop passpelet och producerar några chanser. Hörnstenen i anfallet ikväll.

Rebic – 5,5
Svag när han faller i tajta ytor. Hamnar mycket lätt i den vänstra kanten och synliggör verkligen vart han naturligt faller på plats. Hans löpningar riktar iväg försvarare ifrån hans lagkamrater.

Byten och tränaren

Kalulu – 6
Visar flärd och styrka i sin ligadebut. Hade kunnat interagerat mer i försvaret vid det första insläppta målet men gör bra ifrån sig ikväll.

Leao – 6
Sätter liv på högerkanten och synliggör hur svag Castillejo var ikväll. Klämmer in några viktiga inlägg i slutminuterna och sätter in en sista push i laget.

Hauge – 5,5
Liksom Leao ger han en push i anfallet och Chala får spela i hans vanliga roll. Bollen kommer inte till honom mycket men ger ett ryck i anfallet.

Tonali – 6
Lyckas skydda laget i sin halva och visar mer och mer självförtroende för varje match han spelar i. Kommer vara viktig nu om Bennacers skada är allvarlig.

Pioli – 6
Spelar de spelare som finns tillgängliga. Otur med två skador och gör de byten som känns naturliga för oss tittare i åtanke till de spelare som startade ikväll. Ett poäng kanske inte är tillräckligt ikväll men vi måste ha i åtanke att laget börjar bli mer och mer skadedrabbat till följd av det packade spelschemat.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen