Inför: Genoa – AC Milan

Det är ett tätt spelschema nu inför jul. Det kommer spelas tre matcher inom sju dagar i Serie A innan spelarna går på ledighet. Först ut är Genoa borta nu på Onsdagkväll. Man möter ett Genoa med några kända namn i truppen men som inte imponerat alls utan ligger på plats 18 i ligan och därmed under nedflyttningsstrecket.

AC Milan:

Milan kommer från en 2-2 match hemma mot Parma. Där man hamnade i 1-0 underläge ganska tidigt i matchen. Eländet fortsatte i andra halvlek då Parma utökade ledningen till 2-0 ur ingenstans egentligen. Milan hade FYRA ramträffar och ett bortdömt mål för offside. Trots detta så kämpade man sig tillbaka till ett 2-2 resultat där båda Milans mål gjordes av Theo, varav 2-2 målet på tilläggstid. Till denna match är det bekräftat att Zlatan Ibrahimovic är spelklar efter skada. Detta innebär att Rebic får återgå till sin normala position i laget och förhoppningsvis så ser vi den Rebic vi alla har vant oss vid innan han började som vikarie på Zlatans position. Det ryktas även att Kjaer kan vara tillbaka i laget men där är det fortfarande osäkert hur det blir. Med Gabbia skadad så lär i nuläget Kalulu vara namnet bredvid Romagnoli i mittförsvaret. Kalulu gjorde debut i a-lagssammanhang mot Prag i Europa Leauge i Torsdag för att sedan även göra debut i Serie A på söndagen, detta med goda insatser dessutom.

Milan toppar ligan trots det sura poängtappet mot Parma. Man har spelat ett par matcher nu utan Zlatan och Kjaer. Två av lagets viktigaste pjäser och det tyder ändå på styrka i gruppen. Tyvärr till denna match så är även Bennacer borta från laget likaså även frågetecken på Salaemaekers. Tror dock att Tonali kommer vara en fullgod ersättare till Bennacer under tiden. Leao har fått några minuter i sig efter skadan och med Rebic på rätt position igen så är det inte omöjligt att vi avslutar dessa tre matcher med 9 poäng.

Genoa:

Genoa kommer från en 1-3 förlust med Juventus i senaste hemmamatchen, där man faktiskt pressade Juventus genom hela matchen. Man hade 1-1 fram till minut 78 innan Juve fick ta ledningen med 2-1 på straff och sedan även göra 3-1 på ytterligare en straff signerad C.Ronaldo. Genoa har ett gäng kända fotbollsnamn i truppen. Såsom Pandev, Pjaca, Perin, Destro, Behrami t ex.  Lagets skytteliga leds av Pjaca med tre mål, tvåa på den listan är Scamacca som ryktas lite lätt till Milan. Han står på två mål. Genoa kommer till denna match utan ett par starka namn som är skadade. Dessa är: Zapata, Criscito, Badelj och Zappacosta dessutom är Lasse Schöne avstängd som vanligtvis är ordinarie.

Genoa har ihop med Crotone gjort minst mål i ligan än så länge, bara 10 st. Man har dessutom släppt in hela 22 mål. Men denna match skrämmer mig lite, förra säsongen så vann vi knappt borta med 2-1 och förlorade hemmamatchen med 1-2. Andra förutsättningar iår, vi borde vinna denna match med så många borta i Genoa. Och med Zlatan tillbaka tror jag det blir en enkel seger tilslut. Mitt tips är 3-1 till Milan. Zlatan X2 och Rebic målskyttar.

Snabba fakta:

  • Milan är fortfarande enda laget i Europas toppligor som är obesegrade efter att fotbollen återupptogs efter Corona.
  • Zlatans 10 mål i ligan är lika många som hela Genoas.
  • Genoa har fyra raka förluster på hemmaplan.
  • Genoa har släppt in mål i varje match under de 10 senaste.
  • Senaste 30 matcherna mellan Genoa-Milan så har Genoa vunnit 7, 6 oavgjorda och Milan har 17 segrar. Dessutom en målskillnad på 37-23 till Milans fördel.

Serie A: Genoa – Milan

Arena: Stadio Luigi Ferraris

Avspark: 20.45, Onsdag 16/12-2020

TV: CMORE LIVE, Stream.

Domare:

 

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen