Redaktionens spelarbetyg: Milan – Spezia

Donnarumma – 7: Håller nollan och gör några fina räddningar. 

Calabria – 6,5: Höll uppe sin goda form även idag, men hade någon sekvens här och där då han tappade fokus, typ vid bakåtpassen till Gigio. 

Gabbia – 6: Stabili idag generellt, men i ett Milan som placerar försvaret högt upp så tappar han positionsspelet ibland och hamnar på efterkälken i kontringarna.

Kjaer – 7: Ledare i försvaret och även för hela laget. Visar pondus och vilja när han själv tar sig an frisparkar i farliga lägen offensivt.

Hernandez – 7,5: Gör några offensiva räder som sällan leder till något, men fick till slut möda för besväret och kan sova gott med att ha gjort ett mål ikväll. Redaktionens MOTM.  

Krunic – 6: Gör en stabil match med några fina brytningar och passningar, men sticker inte ut något speciellt.

Tonali – 6: Visar sin känsliga passningsfot flera gånger om, men mestadels gick dessa fina passningar i sidled  eller bakåt. 

Saelemaekers – 7: Ivrig på sin kant och låg bakom flera fina chanser framåt.

Diaz – 7: Precis som Alexis var han väldigt ivrig och ettrig framåt och visade prov på sin fina teknik. Tyvärr fick han dock inte mycket utdelning idag. 

Leao – 7: Inledde matchen som han avslutade den förra. Väldigt slarvig och hans fina teknik var som bortblåst. Men han återhämtade sig i slutet och med lite tur kanske så tryckte han dit två baljor.  

Colombo – 5,5: Väldigt osynlig matchen igenom.

Tränare och avbytare:

Calhanoglu – 7: Ännu en assist för vår nummer 10. Fortsatte på det spår som Diaz börjat på i matchen. 

Bennacer – 6: Tog egentligen bara över Krunic roll och det märktes knappt att det var Bennacer och inte Krunic som var kvar på planen. 

Kessie – 6,5: Fick precis som Bennacer välförtjänt vila och hoppade in i matchens slutskede. Stod för en assist och en stabil insats.  

Hauge – 5 Han inte uträtta mycket, men när han väl fick bollen så slarvade han direkt bort den. Såg väldigt nervös ut. 

Maldini: Spelade för kort tid för att bedömas.

Pioli – 7: Pioli valde att vila flera stycken nyckelspelare idag efter EL-matchen och det kan vara nyttigt inför kommande matcher där bland annat ett derby står på spel. Med en reservbetonad elva tog Milan ändå hem en stabil 3-0 vinst och det ska han ha credd för. 

Har du inte blivit medlem i Milan Club Svezia ännu? Bli det här: https://www.milansverige.se/produkt/medlemskap-milan-club-svezia-20-21/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer