Pioli: “Calhanoglu är exceptionell, han kan vara en referenspunkt”

Efter kvällens match på San Siro mot Bodø/Glimt som slutade 3-2 till hemmalaget lämnade Pioli några ord till DAZN om bland annat Ibras frånvaro och Hakan Calhanoglus fortsatt goda form.

Tränaren berättar hur viktigt det är att spela matcherna på topp, även utan Zlatan i ledningen på planen.

– Att lida är en del av de här matcherna, motståndarna hade mycket snabba anfallare som spelade bra. De var bra på att hålla sig inne i matchen efter deras mål, vi kunde gjort bättre efter att vi dubblade våran ledning.

– Vi måste ha mål. Vi är i början på våran säsong, det här är våran tredje officiella match som vi spelat. Tekniskt sätt kunde vi gjort bättre, men det är inte en fråga om att ha en forward. Vi var bra på att knipa igen och vi hade chanserna för att göra det 4-2.

Calhanoglu fortsätter sin goda form med två utmärkta mål och en assist i världsklass.

– Jag tycker att han får många komplimanger, han är en generös spelare och en spelare av kvalitet, han spelar för laget. Det är svårt att alltid förvänta sig två mål men jag förväntar mig sådana prestationer. Han är en exceptionell kille, han har kvalitén för att vara en referenspunkt.

Ibra saknades i kvällens match efter att han testades positivt till COVID-19, trots detta kammade laget in en vinst.

– Vi hörde om honom i morse, vi ersatte honom med en annan spelare. Men vi har våra egenskaper, vi skapade mycket men vi var mindre kompakta än innan. Prestationen var där.

– De var bra på att anfalla djupet bakom ytterbackarna. På de öppna bollarna kunde vi varit mer varsamma och centerbackarna hade kunnat tacklat bättre. Det är alltid svårt att täcka hela planen, de har spelare som har gjort en målmängd som är tvåsiffrig. Vi släppte in något, motståndarna skapade svårigheter för oss men mitt lag förtjänar komplimanger för att ha kommit över ett sådant lag. För ett sådant ungt lag som vi är, är det här ett viktigt steg.

– Det var klart att de efter två mål skjutit upp deras ytterbackar, deras centrala spelare hade en numerisk fördel i mittfältet och tvingade oss att sänka oss ner djupare på planen. När vi ligger under måste vi vara varsamma, vi gav de några lägen.

Ikväll gjorde den unga italienska anfallaren Lorenzo Colombo sin debut och gjorde sitt första mål i en officiell match för seniorlaget. Tränaren verkar ha höga förväntningar för talangen.

– Han var sannerligen mycket upphetsad och det syntes. Det stämmer att han är en 18-åring som vart kallad till en viktig match, han hade ett ansvar. Han är en mycket bra kille med huvudet på axlarna med viljan att arbeta. Det är inte enkelt att hitta unga människor med den här attityden, han vet han måste arbeta för att bli bättre. Jag är mycket glad över att han var redo och gjorde mål liksom när han gjorde mål i vänskapsmatcherna.

Det portugisiska laget Rio Ave vann mot Besiktas vilket innebar att det nästa mötet i Europa League för Milan blir mot de.

– Det är bevisat att de här matcherna är svåra. Vi visste att det skulle vara en utmanande början, idag saknade vi 7 viktiga spelare. Nu har vi söndagens match i tankarna och efter det slutspelet, även det är ett viktigt mål för oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen