Inför: Milan-Bodo/Glimt

Milan slog Shamrock Rovers med 2-0, imorgon skall matchen mellan Milan och Bodo/Glimt äga rum på San Siro. Milan har slog också Bologna i måndags och ser ut att vara i fin form.

AC Milan: 

Milans första match för säsongen  i ligan spelades i måndags då slog man Bologna med 2-0 efter dubbla mål av Zlatan. Det är uppenbart att Milan letar efter en ny försvarare nu, Romagnoli och Musacchio är skadade och Milan har precis bekräftat att Duarte har testat positivt för viruset Covid-19. De namnen som har nämnts är Ajer, Milenkovic och Fofana, närmast just nu verkar Ajer vara men ännu inget officiellt. Milan är i den andra kvalomgången av Europa league och i den första matchen vann Milan enkelt med 2-0 efter mål av Ibrahimovic och Calhanoglu. Då mötte Milan Shamrock Rovers som inte hade mycket att komma med men nu kan det bli svårare, Milan ska nu istället möta Bodo/glimt från Norge. Med det sagt så har Milan såklart en förväntan på sig att vinna och om man otroligt nog inte skulle vinna då skulle det ses som en väldigt stor besvikelse. 

Milan avslutade den förra säsongen väldigt bra men lyckades endast nå en 6:e plats och det är det som gör att Milan måste spela dessa veckomatcher mellan liga matcherna. Pioli hade nog hellre haft att hans lag tränade istället för att behöva använda kraft på Europa League kvalet. Som sagt kommer Milan vara heta på marknaden framöver och prioriteringen verkar vara en mittback och en högerytter. Man försöker värva Chiesa men Fiorentina är stenhårda i förhandlingen och väntar fortfarande på rätt summa. Om MIlan ska kunna värva fler spelare denna sommaren så måste man kvala in till Europa League så den här matchen är riktigt viktig för Milan.

Bodo/Glimt

Många har förstås lite sämre koll på Bodo/Glimt, klubben grundades år 1916 och de har aldrig vunnit den Norska ligan men slutat på en andra plats flera gånger. Förra året slutade Bodo/Glimt på en andra plats efter Molde. De har däremot Norska cupen flera gånger och just nu leder dem den Norska ligan med tränaren Kjetil Knutsen. Bodo/Glimt leder den Norska ligan stabilt med 50 poäng det är hela 16 poäng ner till andraplatsen och där befinner sig Molde. Deras nuvarande bästa målskytt är jens Hauge som endast är 20 år och han har gjort 14 mål i den Norska ligan, kort därefter ligger Philip Zinckernagel på 13 mål. I den första matchen av Europa League kvalet slog Bodo/Glimt det litauiska laget Vilnius FK Zalgiris med 3-1. Men nu lär det bli en helt annan match, Bodo/Glimt kommer få det tufft mot Milan på bortaplan för i Milans startelva befinner sig förhoppningsvis Zlatan Ibrahimovic och där har norrmännen ett tufft uppdrag framför sig.  

Snabba fakta:

  • Laget som går segrande ut ur den här matchen får möta vinnaren av Besiktas och Rio ave på bortaplan, den matchen spelas på samma dag men klockan 19:00 istället för 20:30. 
  • Om Kjaer eller Gabbia skulle bli skadade i denna matchen så har Milan bara Bellodi att ersätta de med. Det är väldigt viktigt att Milan värvar en ny mittback inom kort.
  • En som är på Milans önskelista är mittbacken Kristoffer Ajer, han debuterade faktiskt mot Bodo/Glimt och vann med 2-1 då spelade han för klubben IK Start.

 Europa League: AC Milan- Bodo/Glimt 

Arena: San Siro

Avspark: Torsdag 24/09-202, klockan 20:30

TV: Sportbladet +

Domare: Fran Jovic

Nu är det ny säsong för Milan och det betyder att vi nu har släppt nya medlemskort, kortet kostar 150 kr och om du vill läsa mer om dessa medlemskort kan du göra det i länken nedan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen