Calabria: “Milan måste sikta mot toppen”

Den 23-årige högerbacken Davide Calabria startade i Milans första match denna säsong mot Bologna som slutade 2:0 till Rossoneri. I en intervju med MilanTV efter matchen säger han att Milan måste sikta mot toppen samt bevisa att Milan är ett kvalitetslag.

Calabria anser att det finns många starka individer i laget men att det bara hjälper laget att nå framgångar. Han nämner även att det är viktigt för truppen att ha rätt psyke för att kunna få de resultat de vill ha.

Jag hoppas att vi kan fortsätta såhär, vi är bara i början nu. Individer kan göra skillnaden. Det finns starka individer i laget, men resultaten beror också på hur gruppen mår psykiskt och att vi är självsäkra.

Vi har hopp om att vinna och det är inget som ska tas för givet. Vi är i en positiv period nu både psykiskt och fysiskt. På planen uppnår vi de resultat vi vill nå. Detta hjälper både truppen och klubben.

Calabria hyllar även de unga spelarna i laget där han bland annat nämner nyförvärvet Saelemaekers som skrev på för ett fyraårskontrakt detta transferfönstret.

I backlinjen ser man hela planen. Många av de unga grabbarna spelar bra, till exempel Alexis (Saelemaekers), spelare som kommer från en utländsk liga. Det är inte så lätt att starta så bra som han har gjort.

Att Milan kom på sjätte plats i Serie A förra säsongen innebär Europa League kval. Efter att ha slagit irländska Shamrock Rovers är det nu dags för norska Bodø/Glimt och Calabria låter de inte underskattas.

Det finns inga enkla matcher i Europa. Om vi tittar tillbaka har många klubbar, speciellt italienska haft det svårt mot mindre kända lag.

Han känner dock att Milan kan spela hur bra som helst om de verkligen har rätt attityd.

Vi har allt att förlora, men om vi spelar med samma attityd som vi har visat på senaste, då behöver ett lag som Milan inte vara rädd för någon klubb i världen.

Vi måste sikta mot toppen. Viljan att vinna måste vara densamma oavsett vilka motståndarna är.

Det verkar inte bara vara laget och Calabria som är på gott humör efter den enastående starten på 2020. Även tränare Pioli ser positivt på truppens utveckling och motiverar dem till att fortsätta i denna riktning.

Som coachen sa, vi ligger tvåa i 2020 års ligatabell.

Detta motiverar oss verkligen eftersom det har varit en positiv period under en lång tid, vilket visar på att vi är ett kvalitetslag och att vi bara behöver bevisa det denna säsong.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen