Bonaventura: “Jag hade mer att ge”

Efter sex år i Milan lämnar Giacomo “Jack” Bonaventura klubben i samband med att hans kontrakt går ut den sista augusti. Men i en intervju med La Gazzetta dello Sports magasin Sportsweek berättar Bonaventura att han egentligen inte ville lämna klubben, samt att han kände att Milan inte trodde på honom. 

– Jag hade fortfarande mycket mer att ge, men jag har sett allt i Milan som spelare och man. 

– Det är en besvikelse att jag aldrig kunde arbeta med en och samma tränare i tre eller fyra år, eftersom det hade gjort arbetet mer konsekvent. Istället, så verkar varje ny tränare testa dig, det startar alltid från grunden och det tar väldigt lång tid. 

– Jag insåg att sättet som jag blev sedd på ändrades efter min knäskada. Jag behövde operation och kunde endast återvända till mitt sista år på kontraktet. En klubb som tror på dig erbjuder ett kontrakt direkt när du kommer tillbaka till planen. I mitt fall, hände inte det. Det fanns ingen klarhet.  

– Kanske har Milan-stilen ändrats, men jag fick känslan att jag inte var sedd på samma sätt som innan skadan. 

Efter den sista ligamatchen mot Cagliari på San Siro satte sig Bonaventura mitt på planen och blev känslosam. 

– Jag hade inte förberett det, jag väntade bara på att alla skulle lämna planen så att jag kunde ta lite tid för mig själv, se mig omkring och minnas. Jag såg arenan vara helt tom men ändå såg den enorm ut. Sen böjde jag mig ner på knäna, ett intimt ögonblick där det endast var jag och San Siro. Jag kände tacksamhet för allt jag hade upplevt där. Det var min barndomsdröm att spela på San Siro, så att ha fått göra det med Milan var fantastiskt. 

När Bonaventura minns tillbaka under sin tid i Milan, är det framför allt ett speciellt ögonblick med dåvarande tränaren Gennaro Gattuso som han minns allra främst. 

– Han fick mig att känna mig viktig och jag gav mitt hjärta och själ för honom, för att bevisa att han kunde lita på mig. Med det sagt, en gång ville vi inte gå på behandling efter träningen och till slut var det bara jag och honom och vi argumenterade i ett rum. Han ville döda mig! 

– Det är så Rino är, han blir rasande vid det tillfället, men det slutar där och han hyser inte agg. 

Avslutningsvis berättar Bonaventura om vilken betydelse Zlatan Ibrahimovic hade sedan han anslöt i januari. 

– När han anlände, tog han med sig den typen av entusiasm och hunger som vi hade saknat. Jag var inte i bra form efter skadan, men när jag såg Zlatan gå genom dörren, ville jag bryta varje barriär. 

– Vi var äldst i laget, men han skojade alltid att jag var äldre än honom, trots att jag inte är det! Zlatan fick allas respekt med hårt jobb och prestationer på planen. 

– Han är intelligent, rolig och du vet att du kan lita på honom när det är tuffa tider. Att arbeta med Ibra på träningar är som en jordbävning, du måste vara på tårna. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen