Redaktionens Spelarbetyg: Sampdoria – Milan

Milan slutar inte ta poäng, matchen mellan Sampdoria och Milan slutade 1-4 och ännu en stark match från Milano laget. Milan gick ut i halvtidsvila med en 1-0 ledning, i andra dundrade man på och gjorde tre mål till. Målen gjordes av Zlatan, Hakan och Leao, svensken gjorde såklart dubbla. Nedan hittar ni redaktionens spelarbetyg efter 4-1 vinsten.

Donnarumma – 7,5: Slutade tyvärr med att han inte fick hålla nollan idag men ändå en väldigt stark match av Donnarumma och man kan inte kräva mer från honom.

Calabria – 7: Med cirka 30 minuter kvar fick Calabria kliva av matchen skadad, Han gör en bra match försvarsmässigt och tar som vanligt bra löpningar offensivt.

Kjaer – 6: Ännu en bra match av dansken, Kjaer håller ihop försvaret när Romagnoli är borta och samarbetar bra med den unge Gabbia. Kjaer gör dock ett misstag när han ger bort en straff till Sampdoria men Maroni missar straffen, och därmed ännu en bra räddning av Donnarumma.

Gabbia – 7: Romagnoli är skadad och då får tjugoåringen chansen, Han gör en stabil match och fungerar bra tillsammans med Kjaer.

Theo – 7: Han är alltid bra offensivt, Theo Hernandez gör även en stark match defensivt och dominerar sin vänsterkanten på sitt sätt med snabba och kraftfulla löpningar.

Kessie – 7: “Frank the Tank” kallas han för sin fysik, idag visar han även upp sin fina passningsfot. Kessie passar perfekt i sin nya roll i Milan. Efter uppehållet har Kessie fått en mer defensiv roll i ett tvåmanna mittfält och han har gjort det riktigt bra och det gör han även idag.

Bennacer – 7: Efter att varit avstängd mot Atalanta likt Theo så gör Bennacer en väldigt bra match. Han bygger upp Milans anfallsspel och jobbar starkt i defensiven.

Saelemaekers – 6,5: Som alltid springer belgaren mest på sin kant, Alexis gör en bra match som vanligt och minimerar misstagen på Milans högerkant. Får även kliva ner på högerbacken och gör det klart godkänt där.

Calhanoglu – 8: Efter en bra första halvlek av Hakan så går han ut i andra och dominerar anfallsspelet för Milan, han gör ett mål och en assist och kombinerar fint med Zlatan väldigt ofta.

Rebic – 6: Gör en bra första halvlek, slår assisten till Zlatans 1-0 mål. Men så mycket mer än så var det inte, han tar ett onödigt gult kort som leder till att han är avstängd nästa match.

Ibrahimovic – 8,5: Zlatan gör en av sina bästa matcher denna säsongen med två mål och en assist, svensken bjöd på väldigt fint anfallsspel och stod för tre poäng när han sköt in två själv och nickade fram en boll till Calhanoglu, såklart tilldelas Ibrahimovic MOTM.

Avbytare och tränare:

Castillejo – 6: I den 62:a minuten kommer Castillejo in för skadade Calabria, händer inget speciellt kring spanjoren i matchen och han gör helt enkelt en bra insats.

Bonaventura – 6: Han gör en godkänd insats mot ett trött Sampdoria och lyckas även slå en assist till Leao.

Leao – 7: Han ser lite nonchalant ut men blixtrar till, Leao gör ett fint inhopp och avslutar med att säkra Milans tre poäng genom att göra ett mål i slutminuterna.

Biglia & Paqueta – spelade för lite för att bedömmas.

Pioli: 6,5: Milan inkasserar tre nya poäng borta mot Sampdoria och gör det med kapten Romagnoli skadad. Pioli gör kloka byten och ser till att Milan åker hem till Milano med ytterligare tre poäng, hade dock varit kul att få se någon av våra lovande ungdomar.