Ibrahimović: “Jag har alltid varit ung”

Zlatan Ibrahimovic var den bidragande orsaken till Milans 1-4 seger borta mot Sampdoria igår med sina två mål och en assist. Det var svenskens åttonde och nionde mål, samt sin femte assist på 15 starter i Serie A. Ett imponerande facit för 38-åringen som kom tillbaka till den europeiska toppfotbollen från MLS i januari. I en intervju med Milan TV ger han sina tankar om matchen mot Sampdoria, om Stefano Piolis förlängning och om lagets förbättrade mentalitet framför mål. 

– Jag tror att alla har rätt mentalitet framför mål nu, som jag vet när en chans dyker upp i Serie A, så måste du ta den. Du måste attackera chansen och döda matchen. 

– Det är alltid bra att göra mål, det hjälper laget men jag visste inte att det var mitt snabbaste mål (i Milan). Förhoppningsvis kan jag fortsätta med styrkan att göra mål, för att på slutet blir jag trött, eller hur? För att de säger att jag är gammal, men jag värmer bara upp. 

Stefano Pioli skrev som bekant ett nytt kontrakt till 2022 efter den fina formen efter återstarten trots alla rykten om att Ralf Rangnick skulle ta över. Zlatan Ibrahimovic är nöjd med beslutet. 

– Jag har bara positiva saker att säga om Pioli, jag är glad för honom, eftersom han har gjort ett fantastiskt jobb. Han fortsatte jobba utan att veta hans framtid, så han förtjänade verkligen kontraktet. När du jobbar så hårt, får du någonting tillbaka, så jag är väldigt glad för honom. Laget tror på honom och vi respekterar honom. Vi kommer följa den väg han väljer att gå. 

Som många gånger tidigare ger också Zlatan oss ett citat i slutet av intervjun. 

– Jag är som Benjamin Button, född gammal men jag har alltid varit ung, aldrig gammal. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer