Redaktionens spelarbetyg: Milan -Juventus

Donnarumma – 6,5: Kunde kanske gjort det bättre vid ronaldos mål, men verkligen inte hans fel vid det målet. Gör några finare räddningar senare i matchen för att kompensera.

Conti – 6,5: Är bra defensivt men ganska osynlig. Jämn bra nivå matchen igenom.

Kjaer – 6,5: Blandar och ger betydligt mer än Conti vilket resulterar i samma totalbetyg. Stundtals briljanta brytningar och fenomenalt spel varvas med felprioriteringar såsom vid Juventus 2-0.

Romagnoli – 7,5: Lika hög högstanivå som Kjaer och lyckas hålla sig där matchen igenom. Strålande insats.

Hernandez – 7: Alltjämt bidragande i offensiven och har dessutom börjat ta ett större ansvar hemåt.

Kessie – 8: Vilket självförtroende han spelade med idag den gode franck! Var överallt och slog knappt en boll fel. Krönte sin fina insats med det viktiga 2-2 målet vilket inte bara la grunden för vändningen utan också för MOTM-utmärkelsen.

Bennacer – 7: Gör grovjobbet som gör att resterande lag kan blomma ut offensivt. Går knappt att beskriva hur viktig algeriern är för Pioli och Milan.

Rebic – 7,5: Löper ständigt och är en nagel i ögat för backarna från start till mål. Verkar dessutom inte kunna sluta att göra mål trots hård bevakning stora delar av matchen.

Paqueta 6,5: Ett litet fall bakåt från senaste matchen men ändå en av de bättre insatserna för säsongen. Tar ett stort ansvar defensivt men kommer ofta snett in i situationen. Vill lite mycket ibland.

Saelemaekers – 6: Gör likt Paqueta en sämre insats än senaste och kommer inte riktigt till sin rätt. Såg ut att vara lite tagen av matchens dignitet.

Ibrahimovic – 7,5: Långt ifrån briljant spelmässigt men det går inte att bortse från att han var direkt inblandad i båda målen innan han kliver av. Siffrorna talar för vår svenske vän.

Avbytare och tränare:

Calhanoglu – 7,5: Kommer in och är precis lika bra som han varit den senaste tiden. Passar, skjuter, dribblar och värderar otroligt klokt. Ser ut att trivas på planen nu.

Leao – 7,5: Hal som en ål och frälser Milan med sitt 3-2 mål. Viktigt för självförtroendet får man förmoda.

Bonaventura – 7,5: Italienaren gör precis som Leao och Calhanoglu en bra insats när han kommer in. Snappar påpassligt upp slarvpassningen i slutet av matchen och spelar elegant fram Rebic.

Calabria och Krunic – 

Pioli – 8,5: Börjar han göra sig omöjlig att sparka månne? Det verkar onekligen så. En harmoniskt grupp som spelar en fin fotboll över hela planen med intensitet och kvalitet. Dessutom har han gjutit in en stark mentaliteten laget  och har en otrolig fingertoppskänsla i bytena idag. Han gör inte livet lätt för Gazidis, den saken är säker.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer