Redaktionens spelarbetyg Milan-Atalanta

Milan lämnar en tuff match mot ligtvåan Atalanta oavgjort. Förtroendet i truppen ekar under hela matchen och Pioli bevisar ännu en gång varför hans bidrag för klubben har gjort honom förtjänt till att fortsatt vara tränare i rött och svart. 

Donnarumma – 7,5: Räddar en straff som ges till följd av Biglias usla försvarsspel. Gör en grym match ifrån sig mot det mest målfarliga laget i ligan.

Calabria – 7: Synliggör sitt mångsidiga spel idag, aktiv högt uppe i motståndarnas halva och gör ett bra och viktigt defensivt arbete i straffområdet. 

Kjaer – 7,5: Bevisar idag att han är en ledande figur i defensiven trots saknaden av kaptenen Romagnoli. Utmärkt spel som till följd ser till att Atalanta inte gör sig farliga i straffområdet och behöver slösa många chanser ifrån distans. 

Gabbia – 6,5: Gör sig ståtlig i Romagnolis position, ingår i en bra duo med Kjaer. Ligger tätt i backlinjen och gör en god prestation idag.

Laxalt – 6,5: Förvånansvärt bra i defensiven och finner sig bra postionsmässigt offensivt. Hittar ett fint inlägg till Ibra och ett skarpt skott som är precis för kort för ett mål. 

Kessie – 8: Bevisar att hans mognad i sin spelstil inte gått förgäves. Är som en magnet till bollen och är MOTM i mötet mot sitt före detta lag. 

Biglia – 4: Ser ut att vara helt onaturlig till att spela med en till defensivmittfältare bredvid sig och är i stort sett osynlig i offensiven. Det enda som han gör som är minnesvärt ifrån idag är straffen som han ger iväg. 

Saelemaekers – 6,5: Som vanligt offrar han sig till skitgörat och är en häst på den högra flanken. Befinner sig i några avgörande lägen men saknar det lilla för att Milan ska hitta ett till mål och vinna dagens match. 

Calhanoglu – 7,5: Han har verkligen gjort sig naturlig som nummer 10 under sina senaste prestationer. Hans vackra frispark som kommer ifrån en snäv vinkel är avgörande i dagens match som slutar oavgjort.

Rebic – 6: Aktiv offensivt och gör sig en fara till Atalanta-defensiven med hans förmåga att både kunna dribbla och kunna skydda bollen med sin styrka. Hans arbete leder tyvärr inte till ett mål idag och han slösar flera bollar som ligger djupt i den motsatta halvan.

Ibrahimovic – 7: Farlig i straffområdet, luften och i sitt bidrag i passpelet. Svensken ledde offensiven ytterligare en gång i klass även om han själv inte stod för målet idag. 

Avbytare och tränare:

Krunic – 6: Blir direkt synlig i det defensiva arbetet efter sitt byte med Biglia. Hans bidrag leder till att matchen avslutas bekvämt.

Castillejo – 6: I hans retur efter sin skada faller han direkt på plats men lyckas inte finna några chanser. En välkomnad tillkomst till truppen inför de sista matcherna i ligan. 

Bonaventura – 6,5: Självsäker i passningsspelet och gör som vanligt ett bra arbete av sig som avbytare i sitt bidrag till Milans attacker. 

Leao – 6,5: Dribblar sig framåt på den vänstra sidan av planen och är den sista pusselbiten i offensiven under den andra halvleken efter en medioker match ifrån Rebic.

Pioli – 7: Efter hans förläggning hos klubben avslutar han en tuff match med några fina byten som ser till att laget håller en jämna prestationsnivå under hela matchen. Utöver Biglias start på planen gör mistern ytterligare en god match med sina taktiska lösningar som har förankrat sig djupt i truppens beslutstagande. 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen