Pioli: “Laget gör det bra”

Igår spelades en svår hemmamatch mot andraplacerade Atalanta. Trots skador och avstängningar på viktiga spelare lyckades man ta en poäng och ett 1-1 resultat. Tränaren Stefano Pioli pratade med Sky Sport Italia efter matchen, där han förklarade att han var nöjd med lagets mentalitet. 

– Laget gör det bra och alla är tillgängliga (till nästa match). Det bästa är att vi försökte vinna matchen ända till slutet, det är det viktigaste.  

Som bekant har Milan producerat imponerande resultat sedan återstarten, men Pioli understryker att man måste fortsätta jobba hårt. 

– Vi måste göra ett kvalitetsjobb, vi är Milan och vi måste fortsätta att utvecklas. Vi ska tänka på de två sista matcherna, sen kan vi vila innan vi kör igen. Vi vill ha en kontinuitet i det vi gör, om vi sedan kan förbättra det, så kommer vi göra det. 

Zlatan Ibrahimovic är en spelare som har ryktats lämna klubben efter säsongen men efter förlängningen av Piolis kontrakt, så uppges chansen att ha kvar svensken i klubben som större. 

– Det han har bidragit med är uppenbart. Jag hoppas kunna arbeta med honom igen, men det är fortfarande många saker som måste läggas på bordet. Det finns inga tvivel om att han fortfarande är bra och att han kan fortsätta, men det beror på många olika saker. 

– Jag tror inte att han och klubben har pratat ännu. Det var ingen säkerhet vilken tränare det skulle bli (till nästa säsong), och jag tror att det inte har varit några samtal på grund av den anledningen. 

Under den första halvan av säsongen hade man väldigt svårt att göra mål, med endast 18 gjorda mål på 19 matcher. Under den andra halvan har man förbättrat det oerhört med 38 gjorda mål på 17 matcher. 

– Vi var ett ungt lag som visste väldigt lite om varandra, det var normalt att vi behövde tid. Ankomsten av Ibra var viktig, för att hjälpa de unga spelarna runt honom. Men jag tror att det finns mer saker att förbättra, det kommer ta lite tid.  

– Leao har enorm potential, det är rätt att ha höga förväntningar på honom. Han kommer vara viktig nästa säsong. Han gör det mycket bättre på träning än på matcher men det kommer. Idag (läs igår) var det bättre, men han kan göra det ännu bättre. Han har kvalitén att öppna upp matcher, från start eller från bänken. Nästa år kan han explodera, eller åtminstone vara jämnare. 

Pioli berättar vidare att självförtroendet i laget har höjts rejält efter de positiva resultaten efter återstarten. 

– Bristen på jämnhet och att vinna tog bort lite av vårt självförtroende. Att slå Juventus och Lazio har gett oss stort självförtroende. Vi måste avsluta säsongen starkt. Vi har haft många tajta matcher, jag kan bara gratulera mitt lag. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen