Pioli: “Milan-Parma ska spelas med hjärnan”

Imorgon är det dags för Milan att fortsätta söka tre poäng under sin fina trend. Parma står för motståndet och detta hade Pioli att säga.

— Parma är svårslagna och vi måste vara väl förberedda. Dessa matcher spelas mer med hjärnan än med kroppen. Exempelvis mot SPAL, spelar vi den matchen 100 gånger så vinner vi 99 av dem. Men vi konverterade helt enkelt inte våra chanser. Det måste vi göra mot Parma.

— Imorgon så måste vi vara så enormt fokuserade på uppgiften. Vi måste ta poäng om vi vill ut i Europa. Vi har skapat vår egen fotbollsfilosofi nu, vår egna identitet och mentalitet. Detta har gett oss många poäng. Nu måste vi fortsätta såhär, de nästa sex matcherna kommer visa vilket lag vi verkligen är och var vi hör hemma.

Givetvis kom frågan om att Zlatan blev utbytt mot Napoli på tal.

— Skadan rånade honom lite på hans fina form. Imorgon kommer jag avgöra om han ska starta. Ibra har en enorm vinnarskalle och var inte glad över att bli utbytt när vi låg under. Men det är precis den attityden jag vill se från honom.

Om Leao.

— Leao utvecklas enormt mycket. Han har enorm potential och kan bli så mycket bättre. Nästa säsong så kommer ni bara att få se ännu mer av den riktige Rafael Leao, han måste få lite tid till att anpassa sig till italienska ligan.

Gigio både blandade och gav i matchen mot Napoli och Pioli luftade även det ämnet.

— Donnarumma har varit med länge nu, han tar inte åt sig av kritik. Han blir heller inte helt upp över skyarna om han spelar bra. Han är balanserad. I mitt tycke så kan han gå med fanan i topp efter matchen mot Napoli.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer