Maldini: “Milan kommer inte vinna med småpojkar”

 

Maldini hintar om att tiden i Milan kanske är över för den här gången, han uttrycker även sin ilska mot den potentiella ersättaren Ralf Rangnick. Han ångrar inte det han sa om Rangnicks uttalande att det var respektlöst. Redan under våren drog ryktena om en ny sportchef och tränare igång, då snackades det främst om två välkända tränare, den tyske Ralf Rangnick och den före detta Milan tränaren Massimiliano Allegri. Dessa rykten stängdes ner när Corona-pandemin drog igång men nu när Serie A har startat igång igen så ser det ut som att valet faller på Ralf Rangnick som tidigare har varit tränare/sportchef för Leipzig. Han har varit en stor del i Red Bulls fotbollssatsning då han har varit sportchef i både Leipzig som sagt men även Salzburg.   

Under uppvärmningen inför Napoli-Milan så återförenades två Milan legender, Gennaro Gattuso och Paolo Maldini. De spelade över 300 matcher tillsammans i Milan och lyfte även Champions League bucklan två gånger tillsammans (2003 och 2007). Så här sa Maldini till Sky sport Italia om att se sin lagkamrat igen. 

– De känns konstigt att möta Gattuso som en motståndare, men ibland går man olika vägar. Ingen kan stänga det som fanns mellan Rino och Milan.   

Den tidigare Milan tränaren/spelaren Gennaro Gattuso fick avgå inför denna säsongen, hur ser då Maldinis framtid ut i Milan och hur stor är viljan från fansen att han ska stanna i klubben. Det har varit mycket snack om en ny sportchef till Milan inför nästa säsong, detta kan gå ut över Maldini eftersom många har svårt att se att han tar en lägre roll i hierarkin, då han har tackat nej till en sådan roll tidigare. Därför kan Maldini tvingas lämna sin nuvarande roll i Milan efter säsongen.   

– Detta har pågått ett tag nu. Vi vill avsluta säsongen så bra som möjligt och om vi ska göra det så måste vi undvika denna typen av konversationer, när tiden kommer så kommer det även ett beslut.  

Klubbens högre hierarki består bland annat av VD:n Ivan Gazidis. Gazidis var även högt uppsatt i Arsenals ledning men bandet mellan han och Arsenal fansen bröts i och när han lämnade London klubben var han inte så populär där längre. Han har varit väldigt ifrågasatt i Milan med efter att bland annat sparkat en i den sportsliga ledningen vid namn Boban. Zvonimir Boban har även han haft en framgångsrik karriär i Milan och gick in som partner till Maldini i den sportsliga ledningen. Det har varit många spekulationer om att Gazidis ska ha haft samtal med Rangnick och att den nuvarande sportsliga ledningen inte har fått reda på detta. Då fick Maldini frågan om han visste om något var klart mellan Gazidis och Rangnick.  

– Även om jag hade fått reda på något så hade jag inte sagt något, vi måste ge stabilitet till laget nu. Jag var säker på att vi skulle få bra resultat med tränare Stefano Pioli och det har vi fått.  Jag är väldigt stolt, när jag tittar på 90 procent av träningarna så ser jag att denna truppen är avsedda till att blomma ut. Nedstängningen tillät Pioli att ha en sorts intensiv träning som han inte hade tid för innan.   

 – Många nya spelare har spelat bra, till exempel Ante Rebic, Zlatan Ibrahimovic, Ismael Bennacer, osv. Men om jag måste välja en spelare som har imponerat mig som mest så skulle jag säga Franck Kessie. Han har blivit en komplett spelare när han har spelat i ett tvåmanna mittfält, man har kunnat se en stor skillnad.  Jag är även säker på att vi har det starka fundamentet för det framtida Milan laget. Valet om vilka som är en del av det framtida Milan laget ligger på andra och kanske mig själv. 

–  Ibland så glömmer vi åldern på dessa spelarna, vi har många ungdomar. Vi tryckte på hårt för att ta in två mer erfarna spelare som Ibra och Simon Kjaer så att vi kunde hjälpa de unga spelarna att utvecklas. Om det inte skulle ha varit för att jag hade Franco Baresi och Mauro Tassotti vid min sida i början av min karriär så skulle jag inte nått lika långt. Jag var inte självsäker i det jag gjorde än.  Det finns inget lag som vinner med bara ungdomar. Erfarenhet spelar roll, att ha på sig den där tröjan är ett ansvar och en tyngd. Den historien är ovanligt tung att bära och den kommer med en ökad press.  

Snacket om Ralf Rangnick fortsätter och det finns rapporter om att det ska vara klart, ångrar då Maldini de han sa om att det var “respektlöst” mot Pioli i Februari? Detta handlar om att  Rangnick hade gått ut i media och sagt att en  flytt till Milan inte är omöjlig då klubben har kontaktat han angående ett framtida jobb som sportchef och tränare i Milan. Maldini ska ha besvarat detta i Italiensk media och sagt att det Rangnick säger är respektlöst mot den nuvarande ledningen och tränare Stefano Pioli.   

– Jag skulle kunna upprepa det, uttalandet var inte mot någon speciell person utan det var mot metoden som användes.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen