Pioli: Det är meningslöst att blicka bakåt!

Ikväll gästar Milan sin forna krigare Gattuso och hans herrar. I vanlig ordning så möter Pioli pressen, här är vad han hade att säga.

 

— Vi har haft det svårt med att ta vara på våra chanser tidigare men nu känns det som om laget tar vara på allt som kommer i deras väg. Ett bevis på det är att vi lyckas göra en hel del mål, det har vi tidigare haft svårt med. Innan har vi skapat en hel del men på något sätt har vi inte lyckats. Det känns bra att det går framåt. 

— Som ni påpekar är mittfältet en viktig del av spelet. Bennacer och Kessie har lyckts bra, de är mer sammansvetsade och förstår sig på varandra utan att prata så mycket. Det finns en förståelse mellan dem som gör att dem synkar fint på plan och hjälper laget både framåt och bakåt. 

— Leao besitter en unik talang som många saknar. Jag som tränare strävar alltid efter att plocka fram det bästa ur alla spelare för att få dem att utvecklas på absolut bäst sätt. Jag säger alltid till mina spelare att det inte är viktigt hur många matchminuter de får utan vad de kan lyckas med under tiden de är på plan. Fortsätter Leao såhär så tror jag att inom en snar framtid så kniper han en plats i första elvan. 

— Det är meningslöst att blicka bakåt. Jag klev in i oktober och har försökt bygga ett lag sedan dess. Det tar tid att ta sig in i en spelares huvud och förstå dem precis som de ska förstå mig och den fotbollsbilden jag strävar efter. Vi har mycket kvar att göra, 7 matcher på 20 dagar har aldrig hänt tidigare. Därför är det extremt viktigt just nu att vi är konsistenta. Vi möter ett Napoli som har en otoligt stark mentalitet och en tränare som lyckats bra med dem.

— Vi är tvungna och måste prestera bra ifrån oss, vi har kvalitén och förmågan. Vi måste respektera laget och spelarna vi möter men ändå stå på oss och spela som vi gjort under de senaste matcherna. Det är ett stort test för oss, de vann Coppa Italia och vi har som sagt lyckats mot de större klubbarna, nu måste vi hålla i och spela med stort självförtroende och hjärta.

— Vi befinner oss på 7:e plats just, vi har Naopli och Roma framför oss. Sedan Covid-19 uppehållet har vi gjort det bra ifrån oss och vi måste fortsätta på samma spår. Självklart är målet att ta oss ut i Europa! Men främst måste vi ta oss upp i tabellen och därefter kommer belöningen. Det spelar ingen större roll att vi slagit dem större lagen, det som är viktigt just nu är att hela tiden spela med hjärta och vilja. Tar vi inte oss vidare till vårt mål så har vi inte lyckats. 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen