Pioli: “Vi måste visa att vi har tydliga idéer”

Landslagsuppehållet är slut och det är dags för den nye tränaren Stefano Piolis första match som Milantränare. Igår höll italienaren i sin första presskonferens som tränare över den rödsvarta klubben.

– Vi har inte haft många dagar att jobba tillsammans, men det viktigaste är att vi bevisar i morgondagens match att vi har tydliga idéer. Vi måste lära känna varandra.

– Min metod är att fokusera på detaljerna, från återhämtning till dieten. Allt för att ge oss ett övertag på planen och för att tillåta oss att spela så bra som möjligt.

– Jag har inte frågat spelarna vad som gick fel i de tidigare matcherna, utan jag har endast talat om för dem att nu startar ett nytt äventyr tillsammans.

– Jag tror att laget behövde idéer, vilka positioner de ska ta och intensiteten i tempot, detta är det vi jobbar på.

– Vi har skrotat det här med att sova över på träningsanläggningen innan match så att spelarna själva är ansvariga över deras professionella inställning.

– Jag har sagt till Piatek att tro på sig själv. Om vi befinner oss i Milan betyder det att vi har kvalité och måste visa det. Leao passar bättre som center-forward än ute på en kant, han har stor potential.

– Paqueta kan användas både vid anfall men även försvar. Calhanoglu gör det bättre vid press in i den offensiva planhalvan och skapar problem för deras försvarare.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen