Införrapport: Milan – Lecce

Nu när vi äntligen är tillbaka från EM-kval är det dags för Milan att klättra upp i tabellen!

Milan: I skrivande stund kämpar Milan med att hålla huvudet ovanför vattenytan, efter en blek inledning befinner de sig på en 13:e plats. Man tar emot Lecce som haft det allt annat än enkelt. Med 2 tränarbyten inom en kort period bär det av att se vad spelarna kan åstadkomma. Klubbledning har uttryckt sig noggrant om att tränarbytet var ytterst viktigt och att det inte finns tid för att vänta in resultat. Det fanns flera namn på bordet för tränarjobbet men valde ändå till slut att anställa Pioli. Detta blir hans första match.

– Vi måste föra matchen dit vi vill ha den och ta till vara på alla chanser vi får. Det är viktigt att vi dominerar matchen och visar våra kvalitéer säger Pioli i pressträffen.

Trupp: Donnarumma A, Donnarumma G, Conti, Gabbia, Hernández, Duarte, Musacchio, Rodríguez, Romagnoli, Bennacer, Biglia, Çalhanoğlu, Bresscianini, Kessie, Krunić, Paquetá, Borino, Leão, Rebić, Suso, Piątek.

Trolig startelva: G. Donnarumma, Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernández, Kessie, Biglia, Paquetá, Suso, Leão, Rebić. [Gazzetta dello Sport].

Snabb fakta:

– Milan står som obesegrade mot Lecce sedan 2006.

– Calabria och Castillejo är avstängda

– Milan har hållit nollan mot de i de senaste 6 matcherna

Lecce: Har haft det extremt tufft då man enbart kammat hem 6 poäng och förlorat 5 av 7 matcher. Nykomlingarna slutade som serie 2:a förra året i Serie B. Lecce har generellt varit duktiga på att behålla en ledning, men håller det mot ett hungrigt Milan?

Trupp: Riccardi, Vera, Petriccione, Lucioni, Benzar, Mancosu, Lapadula, Falco, Shakhov, Rossettini, Meccariello, Farias, La Manita, Dubickas, Gabriel, Vigorito, Tabanelli, Calderoni, Rispoli, Babacar, Lo Faso, Majer, Dell’Orco, Tachtsidis, Bleve.

Trolig startelva: Gabriel, Rispoli, Fabio, Rossetini, Calderoni, Majer, Tachtsidis, Pettriccione, Mancosu, Falco, Babacar.

Snabb fakta:

– Ligans näst sämsta defensiv, 15 insläppta

– Mancosu, lagets bästa målskytt, 4 av lagets 7 mål

– Har inte slagit Milan sedan 2006

Serie A: AC Milan – U.S Lecce

Arena: San Siro

Avspark: Söndag 20/10-2019, klockan 20:45

TV: Strive, C-More Fotboll

Domare: Fabrizio Pasqua

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer