OFFICIELLT: Milan och Inter lämnar San Siro – bygger ny arena

Idag gick Milan officiellt ut med att man tillsammans med Inter kommer att bygga en ny arena som skall ersätta San Siro.

Ett förslag om hur processen ska gå till skickades idag gemensamt in till staden Milano av de båda klubbarna. Den nya arenan kommer att byggas intill San Siro och när den står klar kommer San Siro att överges och demoleras.

Den nya arenan kommer att klara av uppskattningsvis 60.000 åskådare. Runt omkring arenan kommer mer infrastruktur byggas med bland annat ett köpcentrum. Projektet kommer även att skapa jobb för 3.500 personer. Hela projektet kommer kosta runt 1,2 miljarder euro (delat mellan klubbarna). Milan uppger att alternativet att bygga en ny arena vore mer lönsamt än att renovera San Siro.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen