OFFICIELLT: Zvonimir Boban återvänder till Milan – Maldini får ny roll

Det har varit känt under en period nu att Zvonimir Boban skulle återvända till Milan där han skulle få en roll i ledningen och nu är det officiellt. 

Den gamle Milanspelaren Zvonimir Boban återvänder till Milan och kommer att få rollen Chief Football Officer (CFO). Boban kommer att vara ansvarig för samordningen och övervakningen över klubbens sportsliga aktiviteter. Milan meddelar också att kroaten kommer att arbeta nära Milans VD Ivan Gazidis och tekniska direktör Paolo Maldini.

I pressmeddelandet berättar Boban om känslan att återvända till klubben:

– Jag är väldigt glad över att tillslut återvända till min älskade klubb Milan och jag kommer att ge allt för att se klubben återvända till toppen. Milan måste vara en ledande och vinnande klubb.

– När Paolo ringde mig och kollade om jag var intresserad av den här nya rollen hoppade jag in i min bil och körde direkt till hans hus i Milano. Efter att jag pratat med ledningen och Ivan kändes valet självklart.

– Nu är jag här, i min stad, i klubben jag älskar och i ett land som givit mig så mycket.

Milan bekräftade även att Paolo Maldini tar över rollen som teknisk direktör vilket innebär att han ansvarar för utvecklingen av klubbens sportliga del, transfermarknaden och liknande.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer