Scaroni: “Vi måste ha en modern arena”

De senaste veckorna har det återigen börjat ryktas om att Milan överväger möjligheten att bygga en ny arena eller eventuellt att man rustar upp San Siro. Milans president Paolo Scaroni bekräftade idag i en intervju att man överväger att bygga en ny arena tillsammans med Inter om man ej får rusta om San Siro.

– Vi måste påbörja en resa som alla stora klubbar utomlands redan har gjort. Vi måste ha en egen modern och effektiv arena.

– Endast då kommer vi att få in tillräckligt med intäkter som tillåter oss att köpa bättre spelare, gå till Champions League och eventuellt vinna igen. Inter och Milan är allierade när det kommer till detta projekt.

– Vi skulle kunna lämna San Siro och spela på någon annan arena medans den nya byggs. Men jag tror att ingen vill se Milan och Inter spela utanför Milano.

– Om diskussionerna angående San Siro leder till att vi inte ens får röra arenans struktur kommer vi att lämna.

– Om man vill vinna saker måste man ha bra spelare som har höga löner och kostar mycket. För att kunna värva sådana spelare måste man gå med vinst ekonomiskt på grund utav FFP-reglerna, man kan inte bara öppna plånboken.

– Milans intäkter är fortfarande lika stora nu som de var 2003, medans Real Madrid och Manchester Uniteds närmar sig en miljard euro.

– För att ta sig dit måste vi gå samma väg som de redan gjort genom att skaffa sig en modern och effektiv arena som alltid är fullt med besökare under match men även när det inte spelas fotboll.

– Vi har jobbat på det här i snart sex månader, vi har besökt flera arenor runt om i världen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen