Redaktionens Spelarbetyg: Sampdoria – Milan

Milan hade efter månader av goda resultat spelat ihop en marginal på 4 poäng ner till 5:an Roma. En poängskillnad som efter kvällens debacle kan komma att minska och vi kan således gå en onödigt spännande vår till mötes. Matchens stora syndabock blev Donnarumma som mer eller mindre gav bort matchens enda mål. Men han var långt ifrån ensam om att göra en svag insats ikväll, och det yttrar sig i kvällens spelarbetyg. 

Donnarumma: 4 – Italienaren gör kanske inte en så dum match egentligen men är man så fullkomligt skyldig för ett baklängesmål och i förlängningen också en förlust så kan man inte annat än få underkänt. Sover gott gör han inte ikväll.

Calabria: 5,5 – Har några medelmåttiga inlägg och gör inte bort sig i det defensiva. Kan dessutom anpassa sitt spel till både vänster och höger kant vilket är ett plus.

Romagnoli: 5,5 – Är tryggast i backlinjen och står för en och annan fin brytning. Täcker upp bra för den stundtals flängige Musacchio.

Musacchio: 5 – Stundtals flängig var det ja. Han ska dribbla, och han ska skjuta, och han ska löpa igenom ett helt lag. I redan hetsiga matcher som denna så skulle han snarare behöva ha is i magen snarare än att ryckas med i tempot.

Rodriguez: 4 – Han gör inga dundertabbar till skillnad från Donnarumma men han gör samtidigt i princip ingenting rätt. Svag i närkamper och slår bort såväl passningar som inlägg.

Biglia: 5 – Är totalt osynlig hela matchen i stort sett. Var han ens på planen? Svårbedömd.

Bakayoko: 5 – Kommer inte upp till samma höga nivå som brukligt och var till och med fysiskt underlägsen idag. Mycket ska man se innan ögonen trillar ut.

Calhanoglu: 5,5 – Ja turken får hör och häpna redaktionens MOTM idag, men det är på grund av brist på konkurrens och inget annat. Han gör en god första halvlek och behandlar bollen fint. Men nej, någon jättematch gör han inte.

Suso: 5 – När Suso är bra, ja då är Milan bra. Och när Suso är dålig, då är Milan dåliga. Idag var Suso inte bra.

Piatek: 5,5 – Det är blött krut i bössorna nu. Polacken är den som kommer till lägen och har chanser att avgöra men tyvärr för Milans del så får han inte till det. Starka sista 15 då han kanske skulle haft med sig en straff.

Castillejo: 4,5 – Får inte ut någonting av sin talang ikväll. Måste bli mer konsekvent i sitt spel.

Avbytare:

Conti: 5,5 – Är väldigt lika Calabria i sitt spel. Har farliga inspel och är solid bakåt. Ett bra inhopp.

Cutrone: 5,5 – Skapar lite farligheter när han kommer in men saknar spets. Dock ett klart godkänt inhopp.

Paqueta: 5,5 – Gör det bra när han kommer in och skapar lite oreda i Sampdorias försvar. Gattuso ångrar nog sig att han valde att vila brassen.

Gattuso: 4,5 – Startar med fel spelare på bänken och när de väl kommer in så kommer de in för sent. Han ändrar formation flertalet gånger under matchen vilket bara rör till det ytterligare i ett redan rörigt försvar. Han får dock till någon form av slutforsering men känslan är ändå att Sampdoria skapde mer även när vi tryckte på.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen