Maldini: “De senaste vinsterna har höjt självförtroendet rejält”

Efter gårdagens vinst mot Atalanta intervjuades Paolo Maldini av Sky Sport Italia och talade bland annat om Piatek, Higuain och hur spelarna undervärderade sig själva i början av säsongen.

– Piatek var den högst rankade anfallaren som fanns tillgänglig på marknaden. Det är många som jämför honom med Shevchenko, men det finns bara en Sheva. När Andriy kom till Milan så hade vi redan ett starkt lag, men han hjälpte oss att nå den absolut högsta nivån. Piatek har gjort många bra saker sedan han kom trots att vi befinner oss i en tuff period. Om han kan föra oss till Champions League så skulle vi bli väldigt glada.

– Vårt “äktenskap” med Higuain höll inte så länge och det är sånt som händer. Milan är fortfarande en fantastisk klubb att spela för och jag kan inte se hur någon inte skulle kunna utvecklas här.

– Vårt mål med klubben just nu är att bygga en solid grund med unga och slagkraftiga spelare. Det är en lång process och de nya spelarna måste också lära sig av sina misstag under vägen.

– Spelarna undervärderade sig själva i början av säsongen, men de senaste vinsterna har höjt självförtroendet rejält i truppen. Rino är envis, men han har trots detta varit öppen och låtit oss påverka med våra åsikter. Vi har alla samma mål och det är att Milan ska återvända till toppen av Europa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer