Införrapport: Roma-Milan

Kampen om Champions League-platserna är stenhård i årets Serie A. Just nu har Milan den sista av de åtråvärda platserna, men bakom dem finns det inte mindre än fem lag inom tre poängs avstånd. Idag åker Rossoneri till Rom för att distansera sig från minst ett av lagen, Roma.

Roma

Laget från den eviga staden har efter de senaste veckornas resultat hamnat under en hård press. Under veckan åkte laget ut ur Coppa Italia efter en 7-1(!) förlust mot Fiorentina och i ligan tappade de en 3-0 ledning till 3-3 mot Atalanta. Hård kritik har riktats mot tränare Di Franscesco, sportchef Monchi och även den amerikanske ägaren James Pallotta och fansen kräver en motreaktion efter de dystra resultaten. Vid en seger i dagens match mot Milan skulle laget gå förbi Milan vid en förlust riskerar man att bli omkörda av konkurrenter som jagar Europaplatserna.

Skador och avstängningar: Juan Jesus, Antonio Mirante, Diego Perotti och Cengiz Ünder är skadade och Steven Nzonzi samt Bryan Cristante är avstängda.

Trolig startelva: Olsen; Karsdorp, Manolas, Fazio, Kolarov; De Rossi, Pellegrini; Florenzi, Zaniolo, El Shaarawy; Dzeko

Milan

Kommer från en imponerande 2-0 seger mot Napoli i Coppa Italia. Där den nya anfallaren Krzysztof Piatek presenterade sig med att göra matchens båda mål. Milan hade i början av säsongen svårt att hålla nollan men tränare Gattuso har verkligen stabiliserat upp försvarsspelet och laget har bara släppt in ett mål i sina senaste fem matcher. När man nu dessutom har fått in en anfallare som kan göra mål är det många som tror på en stark vår för Rossoneri. Vid en seger idag befäster man sin position på fjärde platsen och kan kanske våga sig på att titta uppåt i tabellen istället för att oroa sig för lagen som jagar.

Skador och avstängningar: Rossoneri har inga spelare avstängda men Giacomo Bonaventura, Mattia Caldara, Lucas Biglia, Cristián Zapata, Pepe Reina och Ivan Strinic är skadade och kommer att missa dagens match.

Trolig startelva: G Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Bakayoko, Paquetá; Suso, Piatek, Calhanoglu

Snabba fakta:

– Krzysztof Piatek gjorde mål båda gångerna han kom till Stadio Olimpico med sitt förra lag Genoa.

– Roma har inte förlorat på sina fem senaste hemmamatcher i Serie A.

– Milan är obesegrade i sina fem senaste bortamatcher i Serie A.

– Lagen har spelat 83 matcher mot varandra på Olimpico. Det har slutat i 28 segrar för Milan, 25 segrar för Roma och 30 oavgjorda matcher.

Serie A: Roma – Milan

Arena: Stadio Olimpico

Avspark: Söndag den 3:e februari klockan 20:30

TV: Strive

Huvuddomare: Fabio Maresca

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer