Gattuso: “Mycket står på spel mot Cagliari”

Imorgon är det dags för match igen och tre viktiga poäng står på spel för Milan om man vill haka på i toppen. Tränare Gattuso höll presskonferens idag som vanligt där han bland annat talade om Milans anfallare, taktik med mera.

– Mycket står på spel mot Cagliari eftersom vi har mer press på oss nu när både Lazio och Roma vann.

– De senaste sex-sju åren har Milan inte ens befunnit sig på en Champions League plats när våren kommit. Vi måste tänka på en match i taget men vi måste vara starka om vi ska lyckas behålla fjärde platsen.

– Våra kommande matcher kanske ser lätta ut på papper men ingenting är lätt i Serie A och dessa matcher kommer att visa om vi mognat eller inte. Vi gå in i dessa matcher med rätt inställning. Jag vill se ett Milan som inte tillåter motståndarna att anfalla. Jag skulle gärna vinna alla matcher med 1-0.

– Vi gör inte så mycket mål på grund utav att vi inte fyller på i straffområdet när vi anfaller vilket tyder på lite lathet. Vi måste jobba tillsammans defensivt för att hålla nollan men vi måste anfalla med samma beslutsamhet.

– Cutrone jobbar hårt varje dag, han har den där elden inom sig. Men han har även växt mentalt och professionellt. Han tänker inte på sig själv utan på hela gruppen även fast han är besviken när han inte spelar.

– Vi kommer att fortsätta med vår nuvarande taktik. Jag vet att folk vill att vi endast ska attackera, men vi måste spela som ett lag.

– Hakan vet att han kan ge mycket mer men hans prestationer har inte varit katastrof.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen