Gattuso: ”Det finns mycket vi behöver träna på”

Milan lyckades med nöd och näppe vinna gårdagens match mot Genoa med 2-1 efter ett sent mål av Romagnoli. I en intervju med Sky Sport Italia efter matchen vädrade Gattuso sitt missnöje med Milans spel, men tyckte ändå spelarna gjorde en okej match sett till förutsättningarna. 

– Efter 1-0 målet så var vi inte bra. Vi gjorde misstag på misstag när Genoa kontrade. Förberedelserna inför de senaste två matcherna har inte varit de bästa, bland annat på grund av skador. Vi spelade trots detta okej, även om vi kunde ha gjort mycket bättre ifrån oss.

– Vi tog ytterligare ett steg i rätt riktning. Det florerar många rykten hit och dit just nu, så vi måste behålla fokuset på fotbollen och inte allt som händer runt omkring. Vi har inte åstadkommit något ännu och laget är fortfarande inte helt samspelt. Det finns flera bitar i vårt spel som vi måste jobba hårt med.

– Jag är nöjd med att vi vann, men det finns många saker jag tar med mig från denna match som går att förbättra. Kritik? Min relation till spelarna och ledarna är likadan som förut. Jag kommer inte vara den första eller sista tränaren som har en tuff tid.

– Bakayoko? Han spelade bra. Vi höll bollinnehavet bra, i den första perioden av matchen, men när Genoa gjorde mål så blev vi rädda och vågade inte längre bygga spelet bakifrån. Vi måste förbättra detta.

– Biglia? Ett gammalt ärr orsakade problem i vaden. När vi pratar om vader så handlar det ofta om allvarliga skador.

Publicerat av

Oskar Sörling

Redaktör