OFFICIELLT: Milan inleder samarbete med Guizhou Hengfeng

AC Milan offentliggjorde igår att man inlett ett samarbete med Guizhou Hengfeng som spelar i den kinesiska högstaligan.

Klubbarna kommer jobba tätt ihop, där Milan kommer tillgodose den kinesiska klubben med tränare och metoder samt strategisk vägledning till deras ungdomsakademi. Milans plan genom samarbetet är att kommersiellt gå med vinst. På en presskonferens som ägde rum igår i Casa Milan talade bland annat Wen Xiaoting och Marco Fassone om samarbetet.

(Lorenzo Giorgetti, AC Milan Chief Commercial Officer)

– Vi är stolta över detta samarbete, det är en utmaning för oss och samtidigt en internationell milstolpe som hjälper oss att visa vårt passionerade arbete. Jag vill tacka president (Wen Xiaoting) för entusiasmen hon visat. Unga spelares träning och utveckling är en viktig del inom både fotbollen och livet.

(Wen Xiaoting)

– Detta samarbete kommer tillåta Guizhou Hengfeng att utveckla vår ungdomsakademi genom en specifik metodologi. Detta kommer hjälpa oss att bilda en väg för våra ungdomar att nå A-laget och toppfotbollen. Guizhou Hengfeng är en ambitiös klubb och jag hade en stark vilja att starta ett samarbete med AC Milan på grund av deras tidigare arbete med sin akademi. Detta samarbete kommer inte binda sig till endast våra ungdomslag utan inom hela klubben och även andra klubbar runt om i Guizhou-provinsen.

(Marco Fassone)

– Detta är mer av en strategisk överenskommelse planerad för att maximera inkomster. Det viktigaste för kinesiska klubbar är att hitta talanger och utveckla dem i detta stadie. Milan vet hur man gör detta och vi kan hjälpa dem genom att föra vidare vår kunskap.

Guizhou Hengfeng slutade på åttondeplats i Chinese Super League förra säsongen.

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen