OFFICIELLT: UEFA förkastar Milans ansökan

Efter månader av förhandlingar parterna emellan har nu UEFA tagit beslutet att avböja Milans förfrågan om ett avtal rörande Financial Fair Play. 

Så här lyder UEFA:s motivation till varför man väljer att inte godkänna Milans ansökan. Man utesluter dock inte att förhandlingarna återupptas i januari igen.

“The Investigatory Chamber of the independent UEFA Club Financial Control Body har analyserat Milans ansökan rörande Financial Fair Play. Efter noggranna utredningar har kammaren beslutat ett avslå Milans ansökan. Kammaren har i sin utredning nått slutsatsen att det fortfarande finns oklarheter rörande lånen av Elliot Management som skall vara återbetalda i oktober 2018 samt den nuvarande majoritets aktieägarens (Yonghong Li) tillgångar. AC Milan kommer att att ansöka igen och vi kommer att fortsätta utreda situationen, men inte förrän i inledningen av 2018.” 

I somras talade Andre Traverso (Chef för klubblicensering i UEFAs Financial Fair Play) om att man hade en överenskommelse med Milan, men att man inte skulle upprätthålla den om Milan inte skötte saker och ting på rätt sätt.

– Milan är inget undantag för Financial Fair Play. Vi bestämmer inte hur klubbarna sköter sin ekonomi, alla är fria, men det finns också konsekvenser att ta hänsyn till. Milan kan så klart inte göra precis som de vill, även om vi vet att klubben har som mål att återvända till den högsta nivån igen. Vi har en överenskommelse om att Milan skall få fyra år på sig att balansera bokföringen istället för tre år. UEFA vill självklart hjälpa klubbar att utvecklas och återhämta sig. Men om klubben inte sköter saker och ting rätt, så kan vi inte garantera att överenskommelsen håller.

Det återstår nu att se huruvida Milans ansökan blir godkänd nästa gång samt hur situationen med Elliot Management utvecklar sig.

Källa: uefa.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen