Fassone: “UEFA bör ge klubbar som ansöker chansen att också bli godkända”

Efter gårdagens besked från UEFA gav Milans vd Marco Fassone en kommentar på förhandlingarna mellan parterna och hur klubben och UEFA kommer att hitta en lösning i framtiden i en livesändning via Milan TV. 

– Det var väntat. UEFA satte mål för oss som var omöjliga att nå, detta trots att vi gav dokumentation och garantier för vårt projekt. Jag tycker att vi gjorde allt vi kunde göra, vi gav dem exempel på två helt olika planer. En optimistisk och en lite mindre optimistisk. Vi gav UEFA exempel på en solid strategi som de också uppskattade, men trots detta så saknar de garantin från banken.

– Vi var den första klubben som ansökte om detta, men UEFA avböjde tyvärr vårt förslag. Om UEFA tillåter klubbar att ansöka om det, bör man också ge dem en chans att möta kraven så att klubbar som oss kan återvända till toppen.

– Som konsekvens av detta kommer det att bli en internationell debatt över huruvida UEFA skall behålla denna typ av överenskommelse eller inte och om det över huvudtaget har förändrats något politiskt inom UEFA. Förlikningsavtalet är redan känt bland europeiska klubbar och har redan undertecknats av flera klubbar.

– Jag vill förtydliga: Milan har haft problem med FFP under flera år och klubben har de senaste säsongerna kämpat för att undgå bestraffningar från UEFA. Man kommer troligtvis att sätta stopp för några av våra planer på den sportsliga sidan till exempel genom att sätta en gräns för antal spelare i europeiska turneringar (t.ex. EL, CL etc.) eller ett lönetak. Vi får se, men UEFA kommer att ge förslag på lösningar för oss.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen