Montella: “Ledningen ville ha en ny lagkapten”

Inför kvällens Europa League kval-match mot Shkendija deltog Milans tränare Vincenzo Montella sedvanligt på presskonferensen. Italienaren fick bland annat frågor om läget i truppen, hans taktik inför kvällens match och han passade också på att bekräfta klubbens intresse för Kalinic. Utöver detta valde han även att offentligt gå ut med uppgifterna att Sosa och Paletta inte längre ingår i Milans framtida planer. 

Kommande matcher?
– De kommande fyra matcherna kommer att vara väldigt viktiga för oss. Både Europa League-matcherna och Serie A står på spel. Jag förväntar mig att vi har utvecklats mer efter dessa matcher och jag vill se en bra attityd under dem.

Shkendija?
– De har spelat fler matcher än oss under sommaren och också tagit sig igenom fler omgångar i Europa League. De har en tydlig spelidé med några talangfulla spelare som exempelvis Ibraimi. Det är ett välorganiserat lag, men vi måste ha fokus på vår egen prestation. Vi har allt i våra egna händer.

Truppen?
– Jag har sett bra saker på träningarna under veckan, men nu är det dags att visa detta även under match. Försvaret? Det är viktigare att laget fungerar ihop och att alla är delaktiga i alla faser av spelet. Vi har fyra matcher inom tio dagar, därför kommer jag att rotera lite mellan matcherna. I denna match vill jag att mitt lag är kliniskt. Cutrone är i bra form, men mot Shkendija kommer nog André Silva starta, för han behöver acklimatisera sig på San Siro. Cutrone förtjänar att starta, men han kommer att få chanser i framtiden, möjligheten finns också att båda spelar samtidigt. Offensiva spelare behöver mer tid för att anpassa sig till den italienska fotbollen, André är en stor talang med en spännande framtid. Han har utvecklats mycket sedan han kom hit. Suso? Jag gillar honom och han han var fantastisk förra säsongen. Han kan fortfarande utvecklas, exempelvis genom att öka målproduktionen. Locatelli eller Montolivo? Jag har inte bestämt mig ännu. Niang? Han har haft lite skadeproblem, men vi får se om han blir kvar i klubben eller inte.
Bacca?
– Han hjälpte oss mycket och särskilt med att nå Europa League. Vi hade lite högre förhoppningar på honom, men vi pratar också om en spelare som samtidigt har kapaciteten att nå en högre nivå än vad han har gjort. Jag önskar honom all lycka i framtiden.

Nya lagkapten?
– Ledningen ville att ett av nyförvärven skulle bli klubbens nya lagkapten. Jag valde därefter Bonucci som är väldigt karismatisk och har internationell erfarenhet: han har allt som krävs för att vara lagkapten. Han kommer också bra överens med de andra kandidaterna till rollen som lagkapten. Leonardos vilja att vinna Champions League inom fyra år? Vi kan göra det tidigare än så.

Skador?
– Det är synd att vi inte har Biglia och Romagnoli tillgängliga. Alessio är tillbaka i träning nu och vi får göra en ny utvärdering om några dagar. Lucas vill så gärna vara tillbaka så snabbt som möjligt.

Transfermarknaden?
– Kalinic? Han är en spelare som passar vårt spelsystem. Han ger allt för laget och kan anpassa sig till olika spelidéer. Om han kan spela på söndag? Nej, det skulle han inte göra om han anländer. Han är inte den mest målglade anfallaren, men han är en mycket bra fotbollsspelare. Jag har hela tiden möten med Mirabelli och ambitionerna är klara från oss båda. Jag är nöjd med vår mercato hittills. Jag vill också tacka Paletta och Sosa för allt, de har verkligen varit professionella. Vår avsikt är att sälja båda två, då de inte längre ingår i våra framtida planer. Paletta var fantastisk förra säsongen, men vi har för tillfället alldeles för många försvarare.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen