Milano-derby om PSG:s nummer 10?

Javier Pastore är het på transfermarknaden. Mittfältaren från Paris Saint-Germain har flera beundrare i Premier League, men jagas även av Milan och Inter, rapporterar franska källor.

Enligt L’Equipe är PSG-tränaren Unai Emery tveksam till Pastores förmåga att spela i det föredragna spelsystemet. Mittfältaren fick sparsamt med speltid under den gångna säsongen, och kan komma att lämna i sommar. Milan är ute efter en ny mittfältare, helst en playmaker-typ, och påstås se Pastore som en utmärkt lösning.

Ett problem är att PSG-ledningen är ovilliga att släppa 27-åringen, då han ses som en symbol för det nya projektet. Samtidigt hade det givit fel vibbar till lagkamraten och nära vännen Marco Verratti. Vad gäller Pastores italienska mittfältskollega har dennes agent befunnit sig i Casa Milan, men chanserna till en värvning uppges vara väldigt små.

Pastore noterades för totalt 23 framträdanden (inklusive inhopp) under den gångna säsongen. I dessa matcher levererade argentinaren 3 mål & 9 assists.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen