Redaktionens spelarbetyg: Milan – Empoli

Startelvan: 

Donnarumma: 3.5 – Står för ett par fenomenala räddningar trots att han släpper in två mot ett storspelande Empoli. Redaktionens MOTM.

Calabria: 1.5 – Står för ett par bra löpningar i det offensiva men precis som sina försvarskollegor gick det sämre på den egna planhalvan.

Zapata: 1.5 – Slarvar oerhört i sitt passningsspel men lyckas göra det ännu sämre i försvaret.

Paletta: 1.5 – Efter en längre tid på bänken fick italienaren starta idag. Paletta skulle dock inte imponera med sin mindre stabila insats i det defensiva.

De Sciglio: 1.5 – Burop från fansen och burop från redaktionen. På tok för passiv i sitt försvarsspel och åstadkommer inte speciellt mycket i dagens match.

Pasalic: 2.5 – Hög press, vinner boll och täcker mycket yta är vad mittfältaren gör idag. Lyckas även vinna en straff för de rödsvarta.

Sosa: 1.5 – Lyckas inte briljera med det han kan bäst, att fördela boll. Sviker dessutom försvaret stundtals gånger.

Mati: 1.5 – Fanns Fernandez med på planen idag? En mindre bra insats av chilenaren som försvinner under matchens gång.

Suso: 1.5 – Var oigenkännlig i dagens match. Lyckas bränna straff och är för ensidig i sitt spel när han gång på gång viker inåt.

Lapadula: 2 – Existerade inte på planen fram tills att han kunde skruva in Milans enda mål. Får alldeles för lite bollar att jobba med.

Deulofeu: 1.5 – Spanjorens sämsta match sedan han anlände till Milano. Tappade bollen ofta, stod för ett par felbeslut och hade en dålig dag på jobbet helt enkelt. Kan bättre.

Avbytare:

Bacca: 1.5 – Spelar i cirka 30 minuter men lyckas inte imponera under den korta tiden på planen. Bränner även en jättechans i samband med hörnan.

Ocampos: – Spelade för lite för att bedömas.

Honda: – Spelade för lite för att bedömas.

Tränaren

Montella: 1.5 – Efter Locatellis inflytande i derbyt kunde man tro att talangen skulle få starta mot Empoli. Montella valde dock att envisas med Sosa och Mati vilket skulle bli kostsamt. Vi ifrågasätter även tränarens val av anfallare och undrar inte om det hade varit bättre med Bacca från start.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen