Montella:”Förlusten kommer inte spela någon roll”

Milan åkte idag på en chockförlust mot Empoli hemma på San Siro. Efter matchen var Vincenzo Montella inte nöjd men han tyckte inte att man bara skulle stirra sig blind på resultatet.

Rossoneri hade chansen att skapa en lucka på fem poäng ner till Inter som ligger på sjunde plats. Istället blev det en överraskande förlust med 2-1 mot Empoli.

– Vi kan inte bara kolla på resultatet och dra alla slutsatser därifrån, de sista 15 minuterna skapade vi tillräckligt med lägen för att åtminstone kvittera, sade Vincenzo Montella till Mediaset Premium efter matchen.

– Vi saknade beslutsamhet i avslutsmomenten. Laget gjorde det de skulle göra, men du vinner bara dessa matcher om du visar extra beslutsamhet inne i straffområdet.

– Jag är besviken på resultatet, men grabbarna försökte vända på matchen till sista sekunden. De första 20 minuterna, hade vi ungefär sex avslut på mål, fem av dem kom från straffområdeskanten. Efter det förlorade vi vår intensitet.

– Laget var bättre efter halvtidsvilan. Vi kan bättre, men laget visade upp vissa positiva kvalitéer.  Det är synd med resultatet bara.

Domaren lade till hela sju övertidsminuter, trots det var Gianluigi Donnarumma vansinnig på domaren efter slutsignalen.

– Domaren gjorde bra ifrån sig, tyvärr är italienska lag väldigt duktiga på att slösa tid, fortsatte Montella.

Suso fick chansen att kvittera matchen från straffpunkten, men Empolis målvakt, Lukasz Skorupski räddade både straffen och den efterföljande returen.

– Jag förväntade mig att han skulle sätta straffen, han lade en liknande straff i Doha och den gick i mål. Jag hade inte med Skorupskis stora fötter i beräkningarna.

– Milan har en säsong som är i linje med förväntningarna. Kampen om Europaplatserna kommer inte avgöras före den sista omgången. Vi får inte hänga läpp över den här förlusten jag tror inte det kommer göra stor skillnad i slutändan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen